Još jedan vatromet vrhunskog tenisa na US Openu.

Karen Hačanov uspeo je nakon velike drame koja je trajala tri sata i 41 minut da savlada Nika Kirjosa sa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4 i da se po prvi put u karijeri plasira u polufinale jednog grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo prvi poraz Nika Kirjosa u pet setova ove sezone (2-0 do ovog susreta), a ujedno i tek četvrti u karijeri. Do sada je slavio u pet setova na 11 susreta.

Australijanac je često bio epizodista na ATP turu poslednjih godina, a sada je od početka juna odigrao ubedljivo najviše mečeva od svih igrača. To je ostavilo posledice, pa je imao i problema sa levim listom tokom sureta. To ga nije omelo da u nekoliko navrata vidimo fantastične poene jer je čak uspeo i da odigra nekoliko tvinera. U jednom trenutku se obratio svom boksu i poručio da ga noga boli čak i kad samo hoda, a kamoli kada trči.

Kirjos je u jednom trenutku zatražio i mediciniski tajm-aut, ali na kraju nije uspeo da preokrene protiv Rusa. Uspeo je da se vrati na teren, iako je u jednom trenutku dovikivao „Neću da igram i da prolazim kroz ovo sr***“.

Ipak, stisnuo je zube i izašao na teren, ali srebrni olimpijac iz Tokija uspeo je da slavi i da tako napravi najbolji rezultat u karijeri. Ruski teniser je uspeo da spasi čak sedam od devet brejk lopti, a ujedno je imao čak 27 neiznuđenih grešaka manje od Australijanca.

Kako ih je servis služio gotovo podjednako dobro (32 naspram 31 asa za Kirjosa) upravo su te greške bile tas na vagi koji je značio polufinale.

U polufinalu će Hačanov odmeriti snage sa Kasperom Rudom koji je neočekivano lako savladao Matea Beretinija sa 6:1, 6:4, 7:6(4) i tako naneo prvi poraz Beretiniju u poslednje tri godine na grend slemu uz Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji su ga ranije pobeđivali.

BONUS VIDEO Kirijos savladao Medvedeva na US Openu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar