Foto: Tanjug/AP/Michel Euler

Šampionka Australijan opena Sofija Kenin plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa. Ona je bila bolja od Francuskinje Fione Fero, 2:6, 6:2, 6:1.

Tokom dana u Parizu je konstantno padala kiše i bilo je dileme gde će se meč igrati. Na kraju, odlučeno je da se meč prebaci na glavni stadion, „Filip Šatrije“, koji jedini ima pokriven krov.

PROČITAJTE JOŠ:

Keninovoj je bilo neophodno 104 minuta da dođe do pobede, na kraju je pustila i suze radosnice, a u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Ons Žabur – Danijel Kolins čiji je termin početka prebačen za utorak u 11.00.

PROČITAJTE JOŠ: Kvitova i Sigemund zakazale obračun u Parizu

Fero, koja je dobrim igrama ove godine stigla u Top 50 na WTA listi, odlično je počela meč, dobila je početni set sa 6:2, ali nije uspela da nastavi u istom ritmu.

Keninova je polako uspostavila svoj ritam igre, dobila naredna dva seta i tako potvrdila ulogu favoritkinje u ovom susretu.

„Sve ovo je bilo pomalo emotivno za mene… Ponosna sam na sebe i srećna sam što sam uspela da nađem put do pobede, iako malobrojna publika nije bila na mojoj strani“, rekla je Sofija Kenin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar