Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je ostvario i četvrtu pobedu na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali jedna od stvari o kojoj se dosta pričalo po završetku meča bio je detalj iz prvog seta kada je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

Za razliku od meča u Njujorku protiv Karenjo Buste, sada je to učinio tokom razmene udaraca, u pokušaju da vrati lopticu posle servisa Hačanova.

PROČITAJTE JOŠ:

Na kraju, sve je prošlo bez problema, ali Novaku nikako nije bilo svejedno.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Drop-šot me nije slušao, ali zadovoljan sam igrom

„Bože, bio je to jako čudan deža vi… Pokušavam da pronađem linijskog sudiju i da vidim da li je u redu, video sam da ima malu modricu na tom mestu. Poneo se snažno i hrabro, ali pogođen je, bio sam vrlo blizu. Nadam se da je u redu. Zbog svega što se desilo u Njujorku napraviće se priča od toga, ali dešavalo se i meni ranije tokom ovih 15 godina karijere, kao i drugim igračima. Video sam mnogo puta kada loptica napravi rikošet odbivši se od rama reketa, pogodi nekog na tribinama ili nekog vam je blizu, kao linijski sudija. Čudna situacija, zaista“, kaže Novak.

Pričao je i o eventualnim rivalima u četvrtfinalu, Altmajeri i Karenju Bustu. Igraće sa pobednikom tog duela.

„Ne znam mnogo o Altmajeru, nisam ga gledao pre ovog turnira, ali bio je impresivan u meču sa Beretinijem, on je iznenađenja turnira. Impresivan tenis i pobeda. Igrom podseća na Vavrinku, ima taj jednoručni bekhend i jak topspin. Dinamičan je igrač, dobar na servisu, igrač za šljakaste terene“, kaže Novak.

Bude li igrao sa Karenjo Bustom, biće to njihov drugi uzastopni grend slem megdan. O onom u Njujorku ne treba više pričati, Novak želi to da ostavi iza sebe.

„Karenjo Busta je veoma dobar igrač, napredovao je u poslenjih 12 do 15 meseci na svim podlogama. Polufinale US Opena najbolji je dokaz. Znam da je to uspevao i pre, ponovo se penje na listi. Osvajao je turbire u dublu igrao finala, ima odličan retern. Uvek vas stavlja pod veliki pritisak. Svi španski igrači su odrasli na šljaci, ali mislim da njegova igra najviše dolazi do izražaja na tim sporijim tvrdim terenima. Ostvario je nekoliko impresivnih pobeda, u prošlom kolu protiv Bautiste Aguta, njegovog prijatelja. Možda mu ovi uslovi odgovaraju jer loptica ne odskače visoko, a on igra ravne udarce sa obe strane. Voli sporiju podlogu. Kao Bautista, čeka grešku protovnika, ali ume da ide i napred, pogodi paralelu iz bekhenda, kompletan je igrač“, rekao je Novak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar