Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Još jedan kolega je stao na Novakovu stranu

Srpski teniser Novak Đoković nije dobio dozvolu američkih vlasti da uđe u zemlju i takmiči se na ovogodišnjem US Openu, što je prokomentarisao i Norvežanin Kasper Rud.

PROČITAJTE JOŠ:

Sedmi teniser sveta je rekao da je tužno što se ponovo politika umešala u sport, te da mu je žao što Novak ne može da se takmiči na poslednjem grend slemu u sezoni.

„Tenis je individualni sport, svi su usredsređeni prvenstveno na sebe, tako da se ne govori mnogo o tome, da budem iskren. Ipak, mislim da je tužno što se politika umešala, što su se ta pravila umešala. Novak juri Rafu, zaostaje samo jednu grend slem titulu za njime, juri istoriju“, rekao je Rud.

Sedmi teniser sveta misli da je mogao da se nađe način kako bi se Novak pustio na teritoriju SAD.

„Mislim da je to moglo da se gleda kao da je u interesu zemlje. Novak je tu mnogo puta osvajao titule i dovodio publiku na stadione. Imati njega i Rafu u finalu bilo bi epski, jer svi znaju šta je ulog. Jeste vrlo tužno. Lično, ne plačem zbog toga, ali jesam tužan kao kolega“.

Đoković je ove sezone osvojio Vimbldon, ali na njemu nije bilo poena. Sada će zbog prošlogodišnjeg finala US Opena izgubiti 1.200 bodova na ATP listi i sledi mu gotovo siguran pad.

„On nije imao sreće, osvojio je i Vimbldon na kojem nisu dodeljivani bodovi. Ne vidim ga kao pretnju javnosti uprkos tome što nije vakcinisan“, zaključuje Norvežanin.

US Open je naprogramu od 29. avgusta i traje do 11. septembra, a titule će braniti Danil Medvedev i Ema Radukanu.

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar