Foto: EPA/Claus Fisker

Karolina Voznjacki, bivša prva teniserka sveta ne veruje da će se Serena Vilijams, osvajačica 23 grend slem titule vratiti profesionalnom tenisu.

Vilijams se letos posle US opena povukla iz tenisa i rekla da se razvija van sporta, ali je nagovestila da bi mogla da se vrati na teren i da su šanse da ponovo zaigra „vrlo visoke“.

PROČITAJTE JOŠ:

Njena prijateljica Voznjacki rekla je da ne očekuje da će se to dogoditi, preneo je Eurosport.

„Ako bude igrala egzibicije to će biti sreća, ali ne vidim je ponovo na turnirima. Jednostavno, mnogo se stvari dešava. Mnogo voli tenis koji je toliko godina bio njen život. Ali, u isto vreme, zauzeta je. Ne mislim da ćemo je ponovo videti na terenu u profesionalnom meču“, navela je Voznjacki za Tenis čenel.

Voznjacki je 2020. godine završila karijeru, a poslednji dubl meč odigrala je uz Vilijams na Novom Zelandu.

Njih dve su odigrale 11 mečeva, a jedinu pobedu Voznjacki je ostvarila 2012. godine u Majamiju. Igrale su u finalu US opena 2014. godine, u polufinalu tog turnira 2011. i dva puta u polufinalima WTA završnog turnira, 2009. i 2014.

Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

„Bilo je teško igrati u njeno vreme, pošto sam mislila da sam mogla da osvojim mnogo turnira i grend slem titula da mi ona nije bila na putu. Ali, bila je čast igrati u njeno vreme, pošto sam mogla da igram protiv najbolje koja je ikada igrala tenis“, navela je šampionka Australijan opena iz 2018. godine.

„Mene i ostale teniserke terala je da budemo bolje, da igramo duže i da vodimo računa o svom telu i dokažemo da možemo da uradimo sve što zamislimo. Svaki san je ostvariv, ona je to dokazala. Bio je neverovatno deliti teren sa njim, igrati protiv nje, a ja sam uz to stekla i doživotnu prijateljicu“, dodala je Voznjacki.

Vilijams je bila jedna od deveruša na venčanju Voznjacki 2019. godine. Takođe, Vilijams je 2014. godine dočekala Voznjacki na cilju maratona u Njujorku 2014.

BONUS VIDEO: Umrla jedna od najvećih legendi svetskog tenisa, srpski as nije mogao da sakrije tugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar