Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Novaku neće biti lako u polufinalu madridskog mastersa protiv mladog domaćeg igrača.

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale mastersa u Madridu i naneo je Rafaelu Nadalu tek drugi poraz u sezoni na podlozi gde je „Bik sa Majorke“ najdominantniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz je savladao Rafu u tri seta 6:2, 1:6 i 6:3, posle velike borbe i jedne veoma nezgodne povrede zbog koje je morao da bandažira zglob u drugom setu i pusti taj deo igre „niz vodu“.

Bio je agresivan, pogađao je „princ“ španskog tenisa, koji je u trećem setu ponovo počeo da pogađa sve, servis, forhend, bekhend i to sve uz linije.

Imao je tokom meča u jednom momentu čak četiri puta više vinera nego Nadal, što dovoljno govori o tome koliko je želeo pobedu.

Prvi set je počeo veoma ubedljivo. Odmah je pritisnuo servis Nadala i uzeo mu brejk prvom šansom.

Nije dugo zadržao prednost, pošto se Rafa vratio u set, ali je i njegov egal bio kratkog daha. Alkaraz je igrao bolje, preciznije i snažnije i duplim brejkom za 5:2 je overio osvajanje prvog seta.

Tokom drugog je već u drugom gemu spasao tri brejk šanse, posle čega je nezgodno stao i iskrenuo zglob desne noge. Igrao se četvrti gem tog dela igre.

Mladom Karlosu je ukazana pomoć, ali je Nadal lagano uzeo još tri poena vredna brejka i 3:1, a onda je rutinski priveo set kraju.

Tek u trećem se Alkaraz vratio u igru i „krenulo ga je“. Sve što je slao na drugu stranu mreže je ulazilo, Nadalu je bekhend opasno „škripao“, prilično nekarakteristično za Rafu.

Zato je u četvrtom gemu Karlos došao do prednosti brejka, a do kraja seta je odigrao hrabro i meč završio sa preko 30 direktnih poena.

On će na megdan Novaku Đokoviću, koji je ranije u subotu u četvrtfinalu pobedio Huberta Hurkača u dva seta sa 6:3 i 6:4.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare