Foto:Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Rodžers Kup. Tomi Pol. To je jedna od stvari zbog kojih će se Karlos Alkaraz sledećih dana buditi u pola noći ukoliko tako teško proživljava poraze.

Španski as nije uspeo da upiše 50. pobedu u sezoni i umesto toga je upisao peti poraz, još jednom je bolji bio Pol, baš kao i pre godinu dana na istom mestu, doduše tada u prvom kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Amerikanac je slavio sa 6:3, 4:6, 6:3 i tako zakazao polufinale protiv Janika Sinera, ali ujedno i učinio da Alkaraz uveća bodovni saldo za samo 170 poena tokom boravka u Kanadi.

To znači da će od ponedeljka imati 9.395 poena naspram 8.795 koliko ima Novak Đoković. Ta razlika je mogla da bude neuporedivo veća, čak i gotovo 1.500 bodova, ali je za to bilo neophodno da Španac uzme titulu.

Sve ovo znači da bi Đoković mogao da se vrati na vrh sveta već na turniru u Sinsinatiju ukoliko ga eventualno osvoji, ali će zavisiti i od toga kakve će rezultate imati mladi momak iz Mursije.

Ipak, Španac je na kraju mirno prihvatio poraz.

„Shvatio sam da nisam igrao dobro ove mečeve. Sve što mogu da uradim je da treniram bolje. Imam nekoliko nedelja do US Opena, sada moram da budem fokusiran na Sinsinati jer je to masters. Naravno, naučio sam mnogo lekcija iz oog turnira, idem na sledeći sa tim. Mislim da sam neke stvari radio dobro, ali sve bi mooglo da bude mnogo bolje“, poručio je Alkaraz.

BONUS VIDEO  Novak udara reketom o stub mreže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar