Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Karlos Alkaraz je na korak od cilja koji je sam sebi zacrtao, cilja koji bi ga vratio na prvo mesto na svetu.

Nažalost, Novak Đoković nije dobio priliku ni da brani prvo mesto na ATP listi, pa je znao od samog početka da će zavisiti od rezultata drugih tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

Karlos Alkaraz je uspeo da savlada Janikas Sinera sa 7:6(4), 6:3, možda i neočekivano lako. Nastavio je time seriju pobeda na betonu protiv njega (sve tri pobede je upisao na betonu protiv Sinera za skor 3-2), a bilo je nekoliko posebno zanimljivih poena.

U jednom trenutku je čak odigrao sa osnovne linije u maniru Đokovića, onda izašao na mrežu kao Rodžer Federer i završio poen lobom u maniru Endija Marija.

Prvi set je doneo nestvarnu dramu, a prvi je popustio Siner koji je izgubio servis za 3:2. Ipak, uspeo je da se vrati i da napravi brejk sa jasnom porukom da ničega neće biti bez paklene borbe. Uzeo je brejk sa nulom.

Ipak, u taj-brejku je odmah bio u zaostatku, pa je stigao Španac do 3:1. Siner se vratio na 3:3, ali je onda ponovo Španac napravio mini brejk i stigao do 7-4 u taj-brejku.

Drugi set je bio neočekivano jednosmeran. Alkaraz je stigao do 3:0, pa do 4:1. Čak je mogao i ranije da slomi otpor Italijana, ali je propustio tri brejk šanse za 5:1. Na kraju je slavio sa 6:3 i tako obezbedio sebi treće masters finale. Kao tinejdžer je više ovakvih finala odigrao samo Rafael Nadal koji je stigao do sedam.

„Rekao bih da nas čeka veliko rivalstvo narednih godina. Igramo na najboljim turnirima na svetu. Ovde nije gotovo. Igraćemo još mnogo sjajnih mečeva. Igrati protiv Janika nikada nije lako. Morao sam da prevaziđem neke poene. Znao sam da moram da podignem nivo igre nakon tesnog prvog seta. U drugom su mi se smirili živci i igrao sam opuštenije. Mislim da je to ključ svega“, poručio je Španac.

Ukoliko osvoji titulu Alkaraz će se vratiti na prvo mesto ATP liste (Đoković nije imao priliku ni da brani prvo mesto), makar privremeno jer u Majamiju takođe mora da odbrani 1.000 poena. Uz sve to bi Alkaraz postao i najmlađi igrač u istoriji koji je osvojio „Sunčani dubl“, oba mastersa u SAD.

U velikom finalu ga čeka najraspoloženiji igrač na ATP turu – Danil Medvedev koji će protiv Španca juriti jubilarnu 20. pobedu.

Medvedev nikada u karijeri na mastersu nije izgubio od Amerikanaca, sada je savladao i Frensisa Tijafoa. Ima neverovatan skor od 15-0 i jedini je u istoriji tenisa koji je u tome uspeo.

Ruski teniser je osvojio tri turnira zaredom, a ovo će mu biti četvrto finale zaredom. Ovaj duel je na programu u ponoć između nedelje i ponedeljka u ponoć (00.00). Medvedev nikada nije igrao sa Alkarazom od kada je postao prvi na svetu, pre toga ga je savladao

BONUS VIDEO Alkaraz osvojio US Open i ušao u istoriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare