Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Nedostajao je Karlos Alkaraz terenima na betonu, a prvi meč koji je odigrao na otvorenom na betonu od finala US Opena završio je možda i neočekivano lako.

Alkaraz je savladao Tanasija Kokinakisa sa 6:3, 6:3 i plasirao se u treću rundu mastersa u Indijan Velsu.

PROČITAJTE JOŠ

Španac se pitao gotovo za sve na susretu koji je završio sa 21 vinerom i 14 neiznuđenih grešaka. Prostora za napredak ima i dalje, a Španac želi da podigne titulu na specijalnom mestu za njega.

Upravo ga osvajanje titule deli od prvog mesta na ATP listi. Šokantnom eliminacijom Stefanosa Cicipasa sada samo Alkaraz može da pretekne Đokovića na vrhu (7.160 bodova naspram 6.780). Za to mu je neophodno da podigne titulu sledeće nedelje u Indijan Velsu, svaki drugi ishod ostavlja Đokovića na vrhu ATP liste iako se uopšte ni ne takmiči na „petom grend slemu“.

Alkaraz i Medvedev su do sada najviše pokazali od svih igrača u Kaliforniji i prvi su kandidati za titulu, ali su to bili tek mečevi druge runde.

„Imam sjajne uspomene na ovom turniru, ovde sam igrao prvo masters polufinale, imao sam sjajan meč protiv Rafe. Ovo je specijalno mesto za mene“, rekao je Alkaraz koji je istakao da i pored svog pritiska zbog polufinala koje brani pokazao najbolji tenis.

Alkaraza sada čeka Talon Grikspur koji je savladao Gvida Pelju sa 7:6(3), 7:6(4), a zatim bi trebalo da igra protiv Endija Marija ili Džeka Drejpera.

BONUS VIDEO Fantastični poen pripao Karlosu Alkarazu, Frensis Tijafo ostao u čudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar