Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španski teniser Karlos Alkaraz komentarisao je predstojeće finale Indijan Velsa.

U njemu će se sastati sa Danilom Medvedevim koji je do sada ove godine bio u ozbiljnoj formi, uzeo je tri titule i igra za četvrtu, ali je zakazao na Australijan openu, gde je Novak Đoković postao šampion.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak se u januaru vratio na prvo mesto ATP liste i postavio je i rekord muškog i ženskog singla po broju nedelja provedenih na vrhu, pretekavši legendarnu Štefi Graf.

Nije odigrao dobro u Dubaiju, gde je izgubio u polufinalu turnira od Medvedeva, a iz poznatih razloga nije u Indijan Velsu i Majamiju, na dva prva mastersa u sezoni.

Pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa, ne može da se takmiči na američkoj turneji jer ne može ni da uđe u zemlju, a medicinsko izuzeće mu nije dopušteno.

To je olakšalo put i Alkarazu i Medvedevu do finala, a Španac je pred okršaj sa Rusom izneo komentar koji se navijačima Đokovića svakako neće dopasti.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

„Ja sam ambiciozan momak, zato hoću da igram protiv najboljih tenisera na svetu, a Danil je najbolji u ovom trenutku. Ima neverovatan niz pobeda, biće teško izazvati ga, ali sam spreman za to“, rekao je Alkaraz.

Španac je do finala pobeđivao Tanasija Kokinakisa, Talona Grikspora, Džeka Drejpera, Feliksa Ože-Alijasima i Janika Sinera i igraće u svom trećem masters finalu u karijeri. I on i Medvedev su u prethodnih godinu dana bili na prvom mestu na planeti.

Pitanje je da li bi tamo dospevali da je Đoković mogao da igra sve turnire na kojima su mu vrata zbog činjenice da je nevakcinisan protiv koronavirusa, bila otvorena.

BONUS VIDEO: Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare