Španski teniser Karlos Alkaraz opisao je koliko je meč sa Novakom Đokovićem bio tesan.

Španac je slavio preokretom sa 6:7, 7:5 i 7:6 posle tri sata i 38 minuta igre u polufinalu mastersa u Madridu. Alkaraz je prošao dalje i čeka boljeg iz okršaja Saše Zvereva i Stefanosa Cicipasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle meča sa Novakom, u kom su detalji odlučivali, Alkaraz se „pogubio“ i nije tačno znao gde je uspeo da napravi prevagu.

„Ne znam iskreno, bio je Novak tako blizu, mogao je u drugom setu da mi oduzme servis, pri kraju. U trećem setu je isto bio blizu, u taj-brejku. Odigrao je neverovatan meč i ne znam šta je napravilo razliku“, rekao je Karlos posle meča.

On je postao i prvi u istoriji koji je na šljaci zaredom pobedio i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Kuriozitet je što je obojicu savladao posle tri seta, mada je činjenica i da njih dvojica nisu u svojim najboljim formama.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

„Ovo znači mnogo samopouzdanja, da igram finala, da znam da mogu da pobeđujem najbolje na svetu i da igram dobro do kraja sezone. To je mnogo sigurnosti i samopouzdanja“, dodao je Alkaraz.

Ambicije su mu najviše posle titule u Majamiju, posebno sada kad je dokazao da može da pobeđuje i bolje i iskusnije od sebe dok ih ne nadmaši.

„Ne znam, samo pokušavam da stvaram rezultate, da svaki turnir odigram maksimalno i da se takmičim sa najboljima. Sutra je finale, kao u Majamiju, drago mi je što igram turnir za titulu na mastersu“, zaključio je mladi Španac.

BONUS VIDEO: Novaku Đokoviću potekla krv, navijači zviždali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar