Foto:: Profimedia

Da li je Karlos Alkaraz preranom eksplozijom doveo i do implozije tela? Da li će ga povrede ovako rano u karijeri usporiti dugoročno, to je pitanje koje se postavlja iz meseca u mesec.

Igrao je gotovo neprestano ove sezone, čak i kada se očekivalo da odmori. Želeo je da napadne prvo mesto na planeti i zbog toga je bio spreman da ugrozi i sopstveno zdravlje.

To je ono što je briga navijača, da li će ga to usporiti ili čak i potpuno zaustaviti u jednom trenutku.

PROČITAJTE JOŠ

Nikolaj Davidenko, čuveni ruski teniser, odlučio je da govorio o Alkarazu.

„Meni je Alkaras veoma čudan. Zašto se to dešava? Jer u španskoj školi tenisa postoji veoma ozbiljna fizička aktivnost. Nerealno je, imaju natprirodnu fizičku spremu. Oni se više fokusiraju na to, nego na tenis. Za njih je tenis u drugom planu. Telo ne može da izdrži ova opterećenja. Naravno, sa 20 godina prerano je za prve povrede. Onda će se pojaviti druge, ide lančano“, rekao je Davidenko za ruski „Čempionat“.

Osvrnuo se i na Janika Sinera.

„Video sam Sinera kako igra i trenira uživo. On je zaista vredan radnik. Pokušava da promeni igru: kliza, dobro se kreće, fizički je jak, visok, servira. Teško je proći kroz celu sezonu samo na snazi volje. Možete osvojiti neke turnire, odigrati sjajne mečeve, ali da biste imali sezonu kao Đoković, morate biti sposobni i za nešto drugo. Možda je to psihologija. Ali Janik je vredan radnik, sjajan je. Mislim da će Siner nastaviti da igra ovako i da će poboljšati rezultate“, dodao je on.

BONUS VIDEO Najbolji momenti iz Đokovićeve pobede nad Alkarazom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar