Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Tačka na veliku karijeru.

Švajcarski teniser Rodžer Federeru petak će na egzibicionom Lejver kupu u Londonu staviti tačku na profesionalnu karijeru i poslednji meč odigrati u dublu, sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

PROČITAJTE JOŠ

Švajcarac i Španac predstavljaće Tim Evrope u meču protiv Tima sveta, za koji će u dublu nastupiti Amerikanci Džek Sok i Frensis Tijafo, a taj duel na programu je u 21.30 sati.

„Nisam želeo da ceo turnir bude posvećen meni, niti da se previše pojavljujem. Zato sam pitao trenera Bjerna Borga da li mogu da odigram samo dubl u petak uveče. Apsolutno je ostvarenje sna da igram poslednji meč karijere sa Rafom“, izjavio je Federer.

O meču je govorio i Nadal.

„Biće teško, pre svega za Rodžera, ali i za mene. Možda i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi“, poručio je Nadal.

Za Tim Evrope nastupaće i najbolji srpski teniser Novak Ðoković.

„Sjajno je da imamo šansu da provedemo neko kvalitetno vreme van terena zajedno. Imali smo timske večere, pričali smo o tenisu, sportu, životu…Svi želimo da pobedimo i da se dobro pokažemo u isto vreme zbog Rodžerovog oproštaja“, rekao je Ðoković.

Rodžer Federer tenisku karijeru završava sa 20 grend slem trofeja, jedan više ima Novak Ðoković, a dva više Rafael Nadal.

Švajcarac je u karijeri osvojio 103 titule, a u Open eri tenisa samo je Amerikanac DŽimi Konors bio uspešniji sa 109 trofeja u singlu.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar