Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jelena Janković trijumfalno se vratila tenisu posle duže od 1.000 dana pauze. U miks-dublu s Novakom Đokovićem na "Adrija turu" savladala je Olgu Danilović i Nenada Zimonjića (7:6).

Srpska teniserka nije krila zadovoljstvo zbog povratka na teren.

PROČITAJTE JOŠ

„Nikada se nisam penzionisala, moja vrata su i dalje otvorena. Imala sam ozbiljnu povredu leđa. Kuburila sam sa njom, dok sam bila aktivna. Sad sam zdrava, jesam malo starija, ali sam srećna što sam imala priliku da igram. Uzmem reket u ruke i što sam deo ovog događaja zahvaljujući Novaku. Sve je moguće, pa i da se vratim“, poručila je Jankovićeva.

Nekada prva teniserka sveta otkrila je šta je radila tokom trogodišnje pauze.

„Putovala sam, bila sam svuda. Bila sam u Americi, posle u Dubaiju, a usput se lečila. Povreda je sad sanirana, trebalo je dosta vremena. Išli smo od doktora do doktora. Mislili smo da nema leka, da neću više moći da funkcionišem normalno. Nedostaju mi prilike da igram pred publikom, da osetim satisfakciju, adrenalin kada sam pred publikom, da radim sve što sam radila ceo život. Nije lako, treba dosta odricanja da bi se telo dovelo u formu, da se dođe do nivoa da se igra“, rekla je vidno zadovoljna Jelena.

Jelena je iznela i niz pohvala na račun Olge Danilović.

„Olga je jako talentovana devojka, naša mlada nada. Očekujem od nje da nastavi i, što da ne, bude bolja od Ane i mene. Želim joj svu sreću u daljem napretku, da bude broj 1 i naš šampion kojim ćemo da se ponosimo.“

Usledilo je pitanje kako je Novak Đoković uspeo da je ubedi da se vrati na teren posle tolike pauze.

„Jako je slatkorečiv. Šalim se. Nazvao me je kada sam bila u Dubaiju i prihvatila sam poziv. Hvala mu što me je pozvao, on je naš veliki šampion i nisam mogla da ga odbijem, iako nisam trenirala i nisam u toj kondiciji da bih mogla da igram. Potrudila sam se, bilo je jako zabavno. Igrali smo finale 2008. godine protiv Serene i Mardija Fiša na Hopman kupu, sećam se tih trenutaka. Danas mi je bilo prelepo na terenu sa Olgom, Nenadom, sa svima“, poručila je Jelena Janković i dodala da nije rekla zbogom tenisu, čak ni posle trogodišnje pauze.

Ipak, nije želela da obelodani čime će se baviti kada bude završila karijeru.

„Već se bavim određenim biznisom. Investicije su u pitanju. I dalje sam okupirana na jednom terenu. Nisam tip koji voli da priča o intimi, o privatnom životu. Ne pojavljujem se mnogo, niste imali šta da pišete o meni, ali i niste imali razloga“, završila je priču Jankovićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare