Jelena Janković Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

Upoznali su se kao u nekom holivudskom klasiku, a sada već imaju jednogodišnju devojčicu Unu. Brzo su shvatili da su jedno drugom suđeni.

Jelena Janković je prošlog aprila na svet donela devojčicu Unu. Od 2020. godine je u vezi sa Brankom Baraćem, poznatim lekarom iz Beograda, a od tada je njen privatni život bio gotovo nepoznat javnosti. Ipak, tokom vremena su otkrivene neke stvari iz njene prošlosti.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Jelena Janković je nakon teniskog trunira koji je u Beogradu 2020. godine organizovao Novak Đoković, bila pozitivna na koronavirus, iako se u javnosti samo pisalo da će biti testirana. Upravo zbog korone morala je da potraži lekarsku pomoć.

I baš kao na filmu, tako se dogodila ljubav sa doktorom s kojim se prvi put srela u ordinaciji. Jelena je otišla na pregled kod doktora Branka, a simpatije su se odmah dogodile. Teniserka se posle nekoliko nedelja izlečila od virusa, a sa doktorom je ostala u kontaktu, te su počeli zajedno da izlaze. Ubrzo su uplovili u romansu, koja od tada traje.

Kada je vanredno stanje ukinuto, ljudi su ih viđali u restoranima u Beogradu kako uživaju u zajedničkom vremenu, a u pojedinim momentima bili su veoma prisni, te nisu svoje emocije nije želeli da kriju od znatiželjnih pogleda okoline.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

O srpskoj teniserki Jeleni Janković i njenom emotivnom životu se gotovo ništa ne zna, od trenutka kada je 2012. godine raskinula šest godina dugu ljubavnu vezu sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem.

Danas je Janković u srećnoj vezi s uspešnim doktorom internistom Brankom Baraćem, koji radi na jednoj privatnoj klinici u Beogradu.

Iako teniserka svog izabranika krije od medija, Barać je ranije imao javne istupe kada je medicinska struka u pitanju.

Foto: Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

Barać je doktorirao medicinske nauke 2018. godine na beogradskom univerzitetu, dok pored specijalizacije iz oblasti interne medicine ima i master iz endokrinologije.

Da Jelena nikada nije želela da priča o privatnom životu svedoče njene izjave u medijima koje je davala poslednjih godina, gde je tvrdila da je u ljubavi srećna, ali nikada nije htela da otkrije identitet osobe s kojom se zabavlja.

Branko Barać Foto:Screenshot/RTCG

„Uvek sam želela da se priča o tenisu, o rezultatima, da me po tome pamte, a ne po privatnom životu. Smatram da sam skromna i da moj privatni život i ne zaslužuje toliku pažnju“, izjavila je Jelena pre nekoliko godina.

U velikoj ispovesti koju je tada dala, objasnila je javnosti kroz kakve sve patnje je prolazila tokom sedamnaest godina, koliko se dugo bavila tenisom.

„Veoma je teško uskladiti teniski život s privatnim. Koliko puta sam bila tužna što zbog nekih turnira ne mogu da budem sa svojim najmilijima i da s njima podelim radost datog trenutka, rođendana, slava, Uskrsa, Božića. Uspela sam, ipak, da na izvestan način napravim sintezu svega. Vodili smo duge telefonske razgovore koji su malo ublažavali to što nismo zajedno“, ispričala je za „Story“.

Džej Džej nije lako podnela raskid sa Mlađanom, davne 2012. godine.

„Hrana mi je bila lek. To je kao na filmu kada vidite one devojke posle raskida veze kako jedu samo čokoladu. Tako sam i ja. Sve mi se skupilo – i raskid i povreda, nije mi bilo lako da to prevaziđem“, rekla je za „Žurnal“.

Ipak, promenila je život u potpunosti od kada je upoznala poznatog doktora. Tokom Vimbldona je učestvovala na turniru legendi, a tada je govorila i o tome kako danas izgleda njen život.

Foto:Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

„Nedostaje kada gledam lep meč na stadionu, pa bih onda volela da budem u tim situacijama i da se takmičim. Da bih bila na tom nivou potrebno je dosta treniranja i odricanja, to nije baš da samo dođem i pobedim na iskustvo i talenat. To prosto ne može, pogotovo u ovim godinama. To takmičenje mi nekada ne nedostaje, a svake nedelje da se takmičim… Više sam porodičan čovek sada.“

Po prvi put je detaljnije govorila o odluci da odjednom završi karijeru. Samo je jednog dana odlučila da je to bilo to, ali sada objašnjava šta se zaista dešavalo

„Naprasno sam se povukla jer nisam stvarno znala situacija sa mojom povredom. Nisam znala koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena i godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na US Openu posle Kvitove ja sam bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete i njoj sam potrebna.“

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar