Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE

„Ranije, nisam voleo Đokovića, ali kako je cela ova priča odmicala, tako su mi simpatije prema njemu bile sve veće."

Ostalo je još gotovo tri meseca do početka Australijan opena (od 16. do 29. januara 2023. godine), a situacija oko Novaka Đokovića se već zakuvala.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković nakon maltetiranja u Melburnu prošle godine (dva sudska procesa, zatočeništvo u hotelu za migrante i deportacija) i dalje nema pravo da dobije vizu za Australiju jer ima trogodišnju zabranu. Australija i dalje nije poništila tu odluku, iako je došlo do promene vlasti. I sada je u svetu tenisa glavno pitanje da li će Đoković opet igrati u Australiji.

O tome je govorio i Žan-Rene Lisnar, nekada 84. igrač planete i bivši trener Danila Medvedeva, koji nije štedeo nikog, pa na početku razgovora ni samog Srbina.

„Ranije, nisam ga voleo, ali kako je cela ova priča odmicala, tako su mi simpatije prema njemu bile sve veće. On je jedini čovek u svetu tenisa koji otvoreno kaže šta misli, koji kaže ‘lopata je lopata’ i radi ono što on misli da bi trebalo da radi. To zaslužuje veliko poštovanje“.

Žan-Rene Liznard
Žan-Rene Liznard; Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Pojasnio je i kako on gleda na srpskog igrača koji je trenutno sedmi igrač na ATP listi nakon što ove godine nije mogao da se takmiči za 10.000 poena.

„Đoković je Đoković i to će ostati bez obzira na to da li će mu dozvoliti da igra na Australijan openu. On je Superović! Šta će mu se dogoditi i ako ne bude igrao? To će škoditi samo turniru. Novak se samo bori za svoja prava i mislim da je u pravu“, pojasnio je Lisnar.

Zatim se osvrnuo na pravila vezana za koronavirus.

„Generalno, sve ovo je vrsta licemerstva. Đokoviću nisu dozvolili da igra na US openu, iako u SAD dugo već nema nikakvih antikovid mera. Ali za strance vakcina je obavezna. Zašto on pati? Zato što političari ne vole kada neka popularna osoba radi stvari koje su protiv njih“.

Zatim je poentirao.

„Većina tenisera i ličnosti iz teniskog sveta koje su u turu se slažu sa Novakovim razmišljanjem, ali niko ne sme to javno da kaže. Takav je svet danas. Kovid je isto što i situacija u Ukrajini. Smeš da kažeš samo ono što se očekuje od tebe, a ako misliš nešto drugačije, bolje nemoj to da kažeš, inače ćeš imati probleme“, objasnio je Lisnar.

BONUS VIDEO Savršen poen Đokovića za početak meča protiv Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar