Foto: Tanjug/Miguel Martinez/Atlanta Journal-Constitution via AP)

Bogdan Bogdanović se probudio tog jutra i odlučio da odigra gotovo savršen meč protiv Toronto, a Atlanta je slavila u poslednjoj sekundi sa 126:125.

Kapiten Srbije je na parketu proveo 38 minuta i stigao do 24 poena uz četiri skoka i dve asistencije. Ono što je posebno bitno pogodio je sedam od 11 šuteva, od toga 4 od 8 trojki uz šest slobodnih bacanja. Zapravo je Bogdanović bio jedini koji je pogađao trojke jer je ostatak tima pogodio još dve trojke iz još 25 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdanović je sada prekomandovan u startnu postavu, u kojoj igra sve češće u poslednje vreme. Toronto je sa Rajakovićem upisao peti vezani poraz nakon što je Sadik Bej uhvatio promašaj Treja Janga i zakucao ga na 1,1 sekude do kraja. Bej je odigrao najbolji meč u sezoni sa 26 poena i 13 skokova. Tako je spasao Janga da ne bude proglašen za tragičara jer je prethodno izgubio loptu i poklonio dva laka poena Reptorsima.

„Pričali smo o tome. Samo pokušajte da kreirate i vozite se na tome, nećemo se slupati zbog toga što će mi otežati šut. Imaćemo taj šut, skok i to je perfektno ispalo za nas“, rekao je Jang koji je susret završio sa 30 poena i 12 asistencija.

Uživajte u završnici meča.

„Kada se desi ovakva situacija (da nema tri startera) to je prilika za druge igrače. Gledajte na to na taj način. Daćemo sve od sebe da se takmičimo na svakom meču“, poručio je Rajaković o odsustvu Er Džej Bereta, Imanula Kviklija i Džejkoba Peltla.

Toronto je predvodio Skoti Barns sa 24 poena, četiri skoka i osam asistencija, dok je Džordna Nvora dodao 24 uz devet skokova i šest asistencija.


NBA rezultati

Ponedeljak, 29. januar

Atlanta – Toronto 126:125

Orlando – Finiks 113:98

Portland – Čikago 96:104

BONUS VIDEO Bogdanović dobio nagradu za najboljeg košarkaša Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar