Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Svi žele odgovore.

Dejvis kup reprezentacija Srbije susrela se na  završnom turniru u Malagi sa bizarnom situacijom. Prvi put u karijeri, reprezentativci su se susreli sa situacijom da im neposredno pre meča doping kontrola uđe u svlačionicu i traži testiranje svih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

O tome je govorio i Novak Đoković posle pobede nad Velikom Britanijom.

„Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agnecije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobednik večerašnjeg duela ne igra sutra. Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku“, poručio je Novak posle meča sa Britancima.

U slučaj se uključio i ADAS, kao krovna organizacija u Srbiji. Direktorka ADAS prof dr Milica Vukašinović Vesić već je kontaktirala WADA u vezi sa ovim slučajem, i ADAS je zatražio zvanično razjašnjenje situacije.

BONUS VIDEO Vidno iznervirani Novak o doping kontroli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar