Novak Đoković i Viktor Troicki
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Snimak je sada hit.

Novak Đoković je porušio sve moguće i nemoguće rekorde u svetu tenisa i još malo toga je ostalo što nije obeležio svojim imenom.

Ako ovako nastavi, knjiga rekorda u tenisu bi mogla da se preimenuje u knjigu Novaka Đokovića. Malo je onih koji su verovali da je ovakav nivo dominacije moguć čak i kada je Novak bio na vrhuncu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od rekorda za koji se verovalo da je nedostiužan bio je onaj po broju nedelja na prvom mestu ATP liste Rodžera Federera koji je vladao 302 sedmice. kada mu je to pošlo za rukom, postavili su mu kao metu broj od 372 nedelje na vrhu koliko je vladala Štefi Graf, ali je i to dostigao i nedavno došao do brojke od 400 nedelja na vrhu.

Nešto što je bilo nezamislivo i u najluđim snovima, Novak je učinio običnom brojkom. Ipak, bilo je i onih koji su verovali da je to moguće kada je bio na pola puta.

Društvenim mrežama kruži snimak kada je Viktor Troicki kao „prorok“ predvideo brojku od 400 nedelja na vrhu.

Aktuelni selektor Dejvis kup reprezentacije sa kojom Đoković pokušava da osvoji drugu titulu (i za sada mu dobro), tada je u intervjuu za strane medije izneo jednu zanimljivu prognozu.

Đoković je tada došao do 200 nedelja na vrhu liste, a Troickog su pitali da prokomentariše to dostignuće.

Nakon što je prvo ispričao anegdotu iz perioda kada su imali 13 godina i kada je Novakov otac Srđan pričao da će njegov sun biti najbolji ikada što je svima bilo čudno, osvrnuo se i na pomenuto dostignuće.

„Iskreno verujem da će biti najbolji svih vremena… Zaista mu se divim i čestitam mu na svemu što je uradio. Mislim da će biti broj 1 još 200 sigurno.“

Sedam godina kasnije, ovo proročanstvo se ostvarilo iako je tada delovalo potpuno sumanuto i samo kao dobra šala.

A da stvar bude impresivnija, Novak ne planira da stane, a granice će se tek pomerati.

​BONUS VIDEO Sjajan lob Kecmanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar