Ivanišević: Taj čovek mi je uništio život, nisam spavao

Podeli:
Goran Ivanišević Pit Sampras
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Goran Ivanišević, nekada uspešni teniski igrač danas je trener Novaka Đokovića, a prisetio se čoveka zbog kog su mu se godinama kasnije vraćali neki detalji u podsvest.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je da zbog Amerikanca Pita Samprasa gotovo dve decenije patio.

„Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao da spavam“, rekao je Ivanišević.

Prisetio se najpre legendarnog polufinala u kome je igrao protiv Borisa Bekera, koji je i sam jedno vreme bio trener Novaka.

„U polufinalu Vimbldona 1994. pobedio sam Bekera 6:2, 7:6, 6:4. Bio je to sigurno moj najbolji meč na Vimbldonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa. Igrao sam neverovatno. Nije imao nikakve šanse, a znate šta znači Boris na travi? Sećam se da mi je, kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao: ‘Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš ovaj turnir’.“

Goran Ivanišević i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Objasnio je zbog čega je imao noćne more.

„A onda finale i čovek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta je dobio u taj-brejku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred. Imao sam priliku iduće godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji celi meč, ali ključne poene je on dobijao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao déjà vu. Stvarno sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i delio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji. Ipak, uništio mi je život 20 godina“, istakao je on.

Sampras je od Ivaniševića bio bolji i u finalu Vimbldon 1998. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar