Novak Đoković i Rafael Nadal Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Legendarni teniser nije mogao da zaobiđe temu o tome ko je GOAT

Ivan Lendl, proslavljeni češki teniser, sprema se da u Puli nastupi na teniskom turniru veterana, a prilikom jednog intervjua dotakao se i teme ko je najbolji teniser svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

On će imati ulogu kapitena i trenera svog tima, a pored njega na turniru će učestvovati i Pet Keš i nekadašnji teniseri starosti između 33 i 45 godina.

Ipak, Lendla ni u Hrvatskoj nije moglo da zaobiđe pitanje o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji su bez ikakve sumnje ispisali nove stranice teniske istorije.

Lendl je najpre bio upitan da prokomentariše GOAT trku, s obzirom da Nadal trenutno ima 22 osvojena grend slema, Novak jedan manje, a Federer dva.

„Ta priča još nije završena. Biće završena tek kada se sva trojica penzionišu. Fascinantno je to pratiti, ne samo za ljude iz sveta tenisa, nego i za sve ostale navijače. Jedino zbog čega pomalo žalim jeste činjenica da se umešala politika zbog pitanja vakcinacije. Nadam se samo da za 20 godina nećemo na to gledati kroz tu prizmu, da ne budemo sigurni ko je najveći zbog politike“, rekao je Lendl za hrvatsku „Nova TV“.

Novak je ove sezone ostao bez mogućnosti da se bori na Australijan openu, a veliko je pitanje da li će moći da uđe u Ameriku i zaigra na US Openu.

„Razočaran sam. Razočaran sam zbog Novaka. Razočaran sam i zbog Rafe. Trenutno se čini da je Rodžer jedini izvan toga jer dugo nije igrao, a i najstariji je. Ako Novak osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafa na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao. A, mislim da to nije pošteno. Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri grend slem trofeja više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori ‘da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar’. To nije pošteno“, poručio je Lendl.

PROČITAJTE JOŠ:

Dotakao se i svoje profesionalne igračke karijere, a nije krio da je velikih problema imao sa Goranom Ivaniševićem, sadašnjim trenerom Novaka Đokovića.

„Uvek sam imao problema sa levorukima, jer sam sam odrastao, u našem klubu u Čehoslovačkoj nije bilo takvih igrača. Tako da svaki put sam sam se susreo s forhendom ili servisom levorukog igrača, imao sam problema“, objasnio je i dodao:

„Ko god snažno servira uvek je težak protivnik. Bilo je mentalno vrlo zahtevno igrati protiv Gorana ili bilo koga sa tako snažnim servisom. Mislim da je imao fantastičnu karijeru, osvojio je Vimbldon i nekoliko puta bio u finalu, dugo vremena u Top 10. Svaka mu čast“, podvukao je Lendl.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar