Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Organizatori predstojećeg turnira u Indijan Velsu preduzeli su niz preventivnih mera kako bi se na takmičenju sprečilo širenje koronavirusa.

Čelnici takmičenja, koji su u stalnoj vezi sa nadležnim vladinim institucijama, zdravstvenom organizacijom i rukovodstvima WTA i ATP, doneli su nekoliko bitnih odluka.

Tako je naređeno da igrači neće smeti da dodaju peškire skupljačima loptica, već će morati da peškire drže zakačene za svoje stolice.

Takođe, odlučeno je sa sakupljači loptica, volonteri i radnici na ulazu koji proveravaju ulaznice, radnici u restoranu i dobavljači hrane, moraju da nose zaštitne rukavice, a na više od 250 mesta postavljene su stanice za sredstvima za dezinfekciju ruku.

Odlučeno je i da bude ograničena interakcija između navijača i igrača, postojaće stroge zone ograničenog kretanja unutar kompleksa.

Obezbeđene su i maske tipa N95 za medicinske radnike na turnuru kako bi se sprečila mogućnost da budu zaraženi virusom u kontaktu sa igračima i osobljem, dok će sve zone biti čišćene na dnevnoj bazi uz upotrebu antivirusnih sredstava.

Takođe, dogovorena je i koordinacija sa lokalnim bolnicama i testiranje za sve one koji budu imali simptome tipične za koronavirus.