Huan Karlos Ferero
Huan Karlos Ferero; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Španac je oprezan.

Trener španskog tenisera Karlosa Alkaraza Huan Karlos Ferero istakao je da je njegovom igraču najveća pretnja Novak Đoković.

Pročitajte još

„Naravno, biće tu još velikih tenisera koje treba pobediti da bi se osvojio grend slem, ali Novak će biti najopasniji. Mi ćemo probati da nadjemo naš način za uspeh“, rekao je Huan Karlos Ferero.

Komentarisao je i povređenog Rafaela Nadala, koji će biti van terena neko vreme.

„Rafael Nadal je prošle godine osvojio dve najveće titule a to je mnogo. Igraće manje turnira u budućnosti, ali ako bude konkurentan, nema razloga da još razmišlja o povlačenju. Voleo bih da Karlitos što više igra i protiv Rafe i protiv Novaka. Njemu je mnogo žao što se nikada nije suočio sa Rodžerom Federerom. A i meni je“, smatra Ferero.

Otkrio je i kako je započeo saradnju sa Alkarazom.

„Njegov otac je vodio klub u Mursiji. On je i trenirao Karlitosa dok je bio dečak. Ali kada se razvio, nije hteo da meša uloge oca i trenera. Tada mi je ukazao poverenje da ja preuzmem brigu o njegovom sinu. Karlitos se preselio kod mene u akademiju i to je bio dobar potez, jer je akademija mnogo više nego samo rad sa trenerom. Mi imamo sve što je igraču potrebno, fizioterapeuta, psihologa, kondicionog stručnjaka, iskustvo“, kazao je Ferero.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar