Foto Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Srbija igra protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa, a zanimljiv je ugao iz kog se ovaj meč najavljuje u susednoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se mnogo toga promenilo od poslednjeg susreta dve reprezentacije, u Hrvatskoj strahuju od novog poraza jer nemaju dobru tradiciju.

Dva puta smo se sastajali, 2010. i 2015. godine, Srbija je u oba navrata pobeđivala.

Prvo se igralo u Splitu i bilo je 4-1, pet godina kasnije se igralo u Kraljevu i bilo je 5-0.

Dnevnik.hr dao je naslov „Epski dvoboj, Hrvatska protiv Srbije za finale Dejvis kupa u Madridu“, podsetivši na put obe selekcije do završnice ove godine.

Index.hr podseća na tu istoriju i da su igrali Ljubičić i Čilić, a zanimljivo je da su nas tad predstavljali Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, uz Novaka Đokovića.

U Kraljevu, bilo je 5-0 kada su na drugoj strani bili Škugor, Draganja, Ćorić i Delić.

Jutarnji list donosi naslov „Čeka nas teniski okršaj za istoriju, Hrvatska igra protiv Srbije za finale Dejvis kupa, Đoković junak“.

„Tako će se u petak od 16 sati u Madridu igrati veliki derbi, Hrvatska protiv Srbije, meč u kojem naš prvi reket Marin Čilić u karijeri ima 2-17 s Đokovićem, dok Kecmanović kao 69. teniser sveta uživa puno bolji status od Borne Goje i Nine Serdarušića, koji su pak u Torinu pokazali da se na njih možemo osloniti čak i kad u mečeve ulaze kao autsajderi… Ako pak u petak dođe do podele pobeda u singlovima, Hrvatska s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem postaje favorit. Međutim, ovo je Dejvis kup, toliko puta dokazan kao silno nepredvidivo takmičenje“, piše ovaj portal.

I 24sata.hr donosi upozorenje da Hrvatska nikad nije pobedila.

„Naši teniseri su samo dva puta u istoriji Dejvis kupa izgubili s čistih 5-0, te 2015. protiv Srbije i u četvrtfinalu 2003. protiv Španije u Valensiji“, podseća ovaj sajt.

Nema sumnje, loša tradicija biće veliki balast za Hrvatsku, koja se uzda u dubl i mora da „juri“ senzaciju u singlu.

BONUS VIDEO Pobeda Novaka trasirala put ka pobedi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar