Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Dubl u finalu.

Nikola Mektić i Mate Pavić, hrvatski teniseri, plasirali su se u finale VImbldona nakon što su u polufinalu posle preokreta bili bolji od Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha sa 6:7, 7:6, 4:6, 6:2, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ...

Dva puta su Kabal i Farah imali set prednosti, i dva puta su tu prednost ispustili. Do prve su stigli tako što su nadoknadili brejk minusa iz prvog gema i u taj-brejku sa 7:2 poveli 1:0, ali su Mektić i Pavić uzvratili u drugom, taj-brejk dobili bez izgubljenog poena i došli do 1:1.

Treći deo igre pripao je Kabalu i Farahu zahvaljujući brejku u desetom gemu, ali su Hrvati uzvratili, u četvrtom delu igre napravili dva brejka i sa 6:2 meč uveli u peti set.

U njemu ne samo da nije viđen nijedan brejk, već je stvorena samo jedna prilika za njega, i to u desetom gemu, kada je hrvatski dvojac uspeo da spreči rivale da trijumfuju, a pošto je do kraja rezultat bio 6:6, pobednik je odlučen u dodatnih deset poena.

Egal je potrajao u odlučujućem delu do rezultata 3:2 u korist Kabala i Faraha, kada su Hrvati odgovorili serijom 8-1 i sa 10:4 stigli do pobede i borbe za titulu.

U finalu će odmeriti snage protiv Metjua Ebdena i Maksa Parsela.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar