Goran Ivanišević i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak je slavno završio još jednu sezonu, ali ništa ne bi bilo moguće bez Ivaniševića, koji je svašta prošao pored najboljeg srpskog tenisera

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, pričao je o Završnom mastersu u Torinu, ali i o veoma čudnoj teniskoj godini.

Naglasio je da je ceo Novakov tim bio u veoma nepovoljnoj poziciji tokom cele godine, ali da su zajedno uspeli da prebrode sve probleme.

PROČITAJTE JOŠ:

„Poseban trofej, vrlo teška godina. Neko odozgo je gledao sve što se dešavalo ove godine i rekao: ’U redu, osvojićeš ove godine’. Zaslužio je. Niko ne zna kako je bilo u njegovoj koži, kako je bilo biti deo njegovog tima. Moram sve da spomenem – Marko (Paniki, kondicioni trener), Uli (Badio, fizioterapeut), Elena (Kapeljaro, PR), Edo (Edoarto Artaldi, PR) i ja. Nije nam bilo lako, a njemu je bilo još gore. Zaslužio je, bio je impresivan, pogotovo u Torinu“, rekao je Ivanišević.

Otkrio je i tajnu Novakovog uspeha.

„Trenira još jače nego kada mu je bilo 22 godine, zato je i dalje tako dobar i zato će biti još bolji. Volja za treningom, volja da se napreduje i da brine o telu – to je neverovatno. U moje vreme smo se povlačili sa 30-31 godinom, tada smo važili za stare, a vidite Rodžera, Rafu i Novaka“.

Na najvećoj sceni ove godine se pojavio i Karlos Alkaraz, ali Novak i dalje pokazuje da može da se nosi sa mlađima.

„Pričaju da mladi dolaze i neki jesu uradili neverovatne stvari poput Alkaraza, i to je odlično za tenis, ali Novak je i dalje gladan, i dalje osvaja, i dalje igra neverovatno. Već razmišlja o pripremama za sledeću sezonu. Dokle god je takav, on će u svom umu biti konurentan i favorit da osvaja najveće turnire“.

Pričao je i o udarcu koji ga je najviše fascinirao u Novakovoj igri na Završnom mastersu u Torinu, gde su na kraju podigli trofej.

„Da, ali njegov servis je potcenjen udarac kroz karijeru – ako gledate njegove mečeve od pre pet-deset godina, i tada ga je uvek nekako servis spasavao. Istina je da je sada još bolji, a u nedelji za nama je bio neverovatno precizan uz visok procenat. Svaki put kada mu je bilo potrebno, pogodio je odličan prvi servis, a i drugi servis mu je mnogo bolji. Mnogo je drugih stvari koje radi odlično, pa ljudi nekada ne pričaju o servisu“.

BONUS VIDEO Doktorski poen Novaka i urlik za finale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar