Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Gi Forže, dosadašnji direktor Rolan Garosa, kojem je ugovor isticao na kraju godine, podneo je ostavku na tu funkciju.

Forže je naveo kao razlog probleme u komunikaciji sa novim predsednikom Teniskog saveza Francuske. Forže se, takođe, povukao i sa mesta direktora Masters turnira u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Teniski savez Francuske je saopštio da će Foržeova zamena na čelu Rolan Garosa uskoro biti objavljena.

Nakon što je list „L’Ekip“ prvi objavio vest, Savez nije naveo razlog iznenadnog odlaska Foržea sa funkcija, već mu je samo zahvalio na „zalaganju i radu, koji su doprineli uticaju ova dva velika turnira na međunarodnoj sceni“.

U intervjuu za „L’Ekip“, Forže je rekao da je dobio ponudu da obnovi ugovor, ali da je odbio.

On je naveo da su razlike u stavovima i loš dijalog sa predsednikom Teniskog saveza Francuske Žilom Moretonom, koji je izabran ove godine, zapečatili njegov odlazak.

„Od početka Žilovog mandata osećao sam da komunikacija ne ide u dobrom pravcu. Sa njim nikada nije bilo komunikacije. I jasno, osećao sam da nema poverenja“, rekao je Forže.

Ime Forže pominjalo se u takozvanim „Pandora papirima“ koji su objavljeni ove godine. Etički komitet Teniskog saveza Francuske je razmotrio taj slučaj i nije pronašao nikakvu nepravilnost istakavši da nije prekršio „vrednosti poštenja i integriteta“.

Gi Forže je bio na čelu Rolan Garosa od 2016. godine, a na mesto direktora Mastersa u Parizu imenovan je 2012, nakon što je bio selektor Dejvis i Fed kup tima Francuske.

Podsećamo, poslednji šampion Rolan Garosa i Mastersa u Parizu je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Medvedev okrenuo madridsku publiku protiv sebe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar