Foto: Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je u prva dva meča na Rolan Garosu ispustio svega deset gemova, tačno po pet protiv Mikaela Imera iz Švedske i Ričardasa Berankisa iz Litvanije.

U prva dva susreta na zapadu Pariza, svetski broj jedan je igrao besprekorno, pokazao je da je izuzetno spreman za osvajanje novog trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredni protivnik stiže mu iz kvalifikacija, u pitanju je „srećni gubitnik“ iz kvalifikacija, Dijego Galan Riveras iz Kolumbije koji je posle Kamerona Norija pobedio i Amerikanca Tenisa Sandgrena.

PROČITAJTE JOŠ: Moćni Đoković stigao Federera na Rolan Garosu

Novak nikada nije igrao sa Galanom, kojem je ovo prvi put da aigra u glavnom žrebu na Rolan Garosu.

„Ne znam mnogo toga o njemu, da budem iskren. Nikad ga nisam gledao kako igra, moraću da pogledam te mečeve, video snimke, da pokušam da se pripremim zajedno sa svojim timom. Znam da je igrao kvalifikacije, tako da ima iza sebe priličan broj mečeva u ovim uslovima, što definitivno pomaže. Biće nam ovo prvi susret. Nema šta da izgubi, igraćemo na „Šatrijeu“ ili na „Suzan Lenglen“, biće mu to verovatno prvi meč na velikom stadionu. Uvek je opasno kad igrate sa nekim prvi put. Oni mogu da se opuste na velikom terenu i igraju najbolje što mogu, tenis svog života i sve je moguće tada. Biću svakako na oprezu i pripremiću se dobro“, poručio je Novak.

Novak je pričao o tome kako traži slabosti kod igrača sa kojima nikad nije igrao i kako protiv njih sprema taktiku.

„Sve zavisi. Nekad vam je dovoljno da pogledate svega nekoliko gemova. Nekad set ili nekoliko njih. Zavisi kako se osećate, koliko ste komforni određenog dana, koliko dobro udarate lopticu. Ne oslanjam se isključivo na pripremu za protivnika, već pre svega na to da sprovedem na terenu svoje zamisli. Ipak, tačno je. Kad počnete da igrate jedan protiv drugog i odigrate nekoliko poena, kad dobijete ideju o dubini njegovih udaraca, brzini, spinu, kretnji, tad je lakše. Morate izaći na teren očekujući sve to. Iskustvo koje imam, pošto igram tako dugo, i to što sam često bio u ovakvoj situaciji, mnogo mi pomažu da se brzo svemu prilagodim“, poručio je Novak.

Novaka su pitali i za to što je ove godine u Parizu u modi „servis iz ruke“, ali on se tu saglasio sa Nadalom koji je rekao da ako je to dozvoljeno pravilima, nema ništa protiv.

„Video sam šta je Nadal rekao o tome, sto odsto se slažem sa njim. Ne bih da ponavljam šta je rekao, saglasan sam sa svim što je izgovorio“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar