Novak Đoković 24 trenerka
Foto: Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia

Teniski navijači su skloni različitm teorijama zavere, a tako je bilo i ovog puta.

Novak Đoković je po osvajanju US Opena obukao belu trenerku koja je imala na desnoj strani izvezan broj 24 u zelenoj boji.

PROČITAJTE JOŠ

I upravo zbog toga što se ova trenerka po mnogo čemu više uklapa u vimbldonski ambijent, nego onaj na US Openu mnogi navijači su naveli da je u pitanju jedan lukavi potez srpskog asa. Na Vimbldonu igrači moraju da nose odeću na kojoj dominira bela boja, a zelena je više u skladu sa travom nego sa betonom (iako, ruku na srce, i beton u Njujorku jeste delimično zelene boje).

Naime, sada je jedna od teorija, koju je preneo i australijski „Yahoo“ da je Novak zapravo planirao tu trenerku da obuče ukoliko osvoji Vimbldon. Podsetimo, on je u finalu grend slema na travi poražen od Karlosa Alkaraza nakon pet setova.

Upravo zbog toga mnogi smatraju da je planirao te trenerke da koristi nakon Vimbldona, a onda ih je samo lukavo odložio do US Opena.

„Novak je verovatno imao tu majicu i jaknu u torbi na Vimbldonu. Alkaraz je tada pokvario žurku“, bio je jedan od komentara.

Bilo kako bilo, Đoković je stigao do 24 grend slema, pa trenerka nije ostala neiskorišćena. Priliku da popravi svoj grend slem učinak imaće već od 15. do 28. januara kada počinje Australijan open, a do tada ga čeka napad sa Srbijom na „salataru“ u Dejvis kupu, ali i Završni masters u Torinu.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare