Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Prošlo je dve godine od te situacije, a porodica Moris i dalje ne može da pređe preko te situacije.

Izgleda da više boli povređeni ego, ego nekog opasnog momka iz kraja, nego sve ono što se zapravo fizički desilo. Uostlaom, to i potvrđuju reći Markifa i Markusa Morisa u podkastu kod Meta Barnsa.

PROČITAJTE JOŠ

Markif Moris je pre dve godine prljavo faulirao Jokića koji je tada izgubio živce, a sa leđa se zaleteo na njega, udario ga svom silinom telom o telo i bacio na zemlju.

„Faulirao sam ga, a on je izveo udarac na kvarno (sucker shot). Udarac je bio malo jači i neko vreme sam bio odsutan. Pokušali su da me zaštite od mene samog, ali sam bio spreman već posle dve nedelje. Nisam bio povređen niti u bolovima, nego je Majami želeo da me sačuva“, pričao je Markif koji je tako otkrio da je veći problem povređeni ego, nego sam fizički bol.

Markus je bio uznemiren i u trenutku kada je nakon toliko vremena pričao o tome šta se desilo njegovom bratu.

„Bio sam uznemiren, posebno jer je bio okrenut leđima. Rekao sam mu da nikada ne sme da okreće leđa tom mamoj***u“, rekao je Markus.

Markif je opisao situaciju kako je on video i istakao zbog čega je tako startovao na Jokića.

„Trebalo je samo da prihvati faul. Digao sam ruku i prilazio mu, znao je da dolazim. Nije bio prljav udarac. On je pokušao da skoči i doda loptu, a ja sam dotrčao i faulirao ga. Ne znam šta je mislio, ali učinio je da ispade da sam hteo da povredim, ali nisam. Ali i liga je napravila da sam želeo da ga fauliram takođe, jer su me je*eno kaznili kao da sam ja uradio to što je on. A ja sam bio udaren!“, rekao je Markif.

@shobasketball “It was a sucker shot.” The Morris twins give their perspective on Markieff’s incident with Jokić from two years ago. Full episode with Marcus and Markieff Morris is available now on our YouTube. #nba #basketball #jokic #jokić #nikolajokic #nikolajokić #marcusmorris #markieffmorris #morristwins #allthesmoke #showtimebasketball ♬ original sound – SHOWTIME Basketball

Zatim je nastavio u istom tonu i pozvao se na zakon ulice.

„Ljudi kažu da nisam smeo da mu okrenem leđa. Da li smo na ulici ili na košarkaškom terenu? To je moje mišljenje: ako smo na ulici, neću ti okrenuti leđa i idem na tebe, ali ako smo na terenu i dosuđen je faul, odšetaću na drugi kraj terena. Faulirao sam te i znao si da ću to da uradim, a onda si me udario sa leđa i ispadam kriv jer sam okrenuo leđa“, poručio je Moris.

I onda još jadniji potez, nije mogao da se osveti Jokiću, pa je odlučio da povredi Ostina Riversa koji je bio nedužan u čitavoj priči.

„Stalno su me gledali i nisam mogao na njega, pa sam morao da izaberem jednog od njegovih saigrača. I bio je to Ostin Rivers. Rekao sam: ‘j*** ga’, idem da ga izbacim, morao sam da uradim nešto“, podsetio je Markus na to kako je prljavo startovao na Riversa.

BONUS VIDEO Jokić osvaja trofeje i kada je na odmoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare