Filip Krajinović odigrava forhend, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski teniser Filip Krajinović priredio je senzaciju pobedom nad Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu turnira u Hamburgu sa 3:6, 6:1 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobeda srpskog igrača je utoliko veća jer je do nje došlo preokretom, posle prilično ubedljivog prvog seta grčkog igrača koji je tokom meča imao nekoliko pehova.

Krajinović će u polufinalu igrati protiv Lasla Đerea koji je u svom četvrtfinalnom meču u dva seta izašao na kraj sa Nikolozom Basilašvilijem.

Filip je prvi set izgubio, jer je prekasno proigrao. Cicipas je brzo osvojio dva uzastopna brejka, poveo je 5:0, pa je bilo prekasno da promeni stanje stvari.

Drugi set je već bio druga priča. U njemu je Filip preneo momentum iz drugog dela prvog seta kada je vratio jedan brejk rivalu.

Uz to, Cicipasu se desila zanimljiva scena kada mu je reket pukao napola. Igrao je lošije, više se nervirao i pri kraju seta je probao da se resetuje i pripremi za treći set u pauzi.

Žalio se i kod sudije u stolici u pojedinim momentima, ali ništa nije pomagalo. Krajinović je u drugom setu oduzeo servis Grku u četvrtom gemu za 3:1, potom je duplirao brejk za 5:1 i otišao pun samopouzdanja u treći set.

U trećem je na servisu grčkog igrača završio posao, iako je Cicipas imao gem lopte u devetom gemu. Prethodno je u trećem Cicipas već ispustio svoj servis jednom, a onda ga je Filip sačuvao u četvrtom.

To je bio uvod u uzbudljivu završnicu u kojoj je Krajinović bio smireniji i bolji, pa će u polufinale turnira sa Đereom. Drugi polufinalni par čine pobednici duela Per – Delbonis i Lajović – Karenjo-Busta.

BONUS VIDEO: Bravo šampione! Novak je ovako „školovao“ Beretinija za titulu Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar