(AP Photo/Kin Cheung)

Malo je reći da je ovo neverovatno dostignuće za ovako dugu karijeru

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Rodžer Federer ispisao je mnogo stranica teniske istorije tokom svoje 24-godišnje profesionalne karijeri, ali jedan podatak posebno govori o tome koliko je bio posvećen svom omiljenom sportu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Federer tokom karijere nikada nije predao započeti meč. Njegovi najveći rivali, Rafael Nadal i Novak Đoković su više puta dolazili u takve situacije, ali Federer je uvek svoje mečeve igrao do kraja.

To govori koliko je bio fizički spreman i posvećen tenisu, a samo pet puta mu se dogodilo da je morao da napusti turnir zbog problema sa povredama.

To se dešavalo 2008. godine u Parizu, 2012. u Dohi, 2014. ma Završnom mastersu, 2019. u Rimu i na kraju 2021. na Rolan Garosu. Tri puta je imao probleme sa leđima i dva puta sa nogom.

Ipak, podatak da nikada nije predao započeti meč će ostati upamćen i zbog toga što ja u karijeri odigrao ukupno 1.526 duela i čak 1.251 put izlazio kao pobednik.

Federer se od profesionalnog tenisa oprostio u noći između petka i subote, kada je sa Rafaelom Nadalom izgubio u dublu od Frensisa Tijafoa i Džeka Soka na Lejver kupu.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

BONUS VIDEO Federer završio karijeru, sa svetom plakao posle drame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar