Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Impresivnim preokretom Danil Medvedev je savladao Aleksa De Minora u osmini finala turnira u Parizu 5:7, 6:2, 6:2 i zakazao susret sa Dijegom Švarcmanom u kojem će ulog biti znatno veći od mesta u polufinalu.

Ruski teniser je otvorio duel brejkom, ali je prednost ispustio izgubivši dva gema na svoj servis.

PROČITAJTE JOŠ

Rasplet prvog seta nije utaicao na Medvedeva koji je sa dva brejka za pola sata stigao do izjednačenja.

Po istom principu peti teniser sveta stigao je i do seta vrednog pobede čime se plasirao u četvrtfinale gde će odmeriti snage sa Dijegom Švarcmanom.

Argentinac je prethodno u istoj fazi takmičenja eliminisao Davidovič Fokinu prepustivši mu samo dva gema (6:1, 6:1) tokom 61 minuta borbe.

Švarcman i Medvedev četvrti međusobni duel dočekuju posebno motivisani činjenicom da pobeda donosi mnogo više od plasmana u polufinale Pariza. Naime, Švarcman bi trijumfom nad Rusom overio kartu za završni turnir u Londonu, dok bi Medvedev pobedom pretekao Federera i zauzeo četvrto mesto na ATP listi.

Argentinac i Rus su snage prvi put odmerili u Tokuju 2018. godine gde je Medvedev slavio rezultatom 2:0. Isti ishod bio je i godinu dana kasnije u Londonu, a treću pobedu u međusobnim duelima Medvedev je upisao na ATP kupu (2:1) početkom aktuelne godine.

Susret Medvedeva i Švarcmana zakazan je za petak od 10 časova.

Podsetimo, Federer je odlučio da se ne takmiči do kraja 2020. godine i to vreme iskoristi za saniranje povrede kolena što ga je već koštalo pada sa treće na četvrtu poziciju.

ATP Pariz, osmina finala

Švarcman – Davidovič Fokina 6:1, 6:1

Medvedev – De Minor 5:7, 6:2, 6:2

Raonić – Žiron 7:6 (1), 6:2

Čilić – Umber 14.45

Kareno-Busta – Gombos 16.05

Nadal – Tompson 16.20

Zverev – Manarino 18.30

Vavrinka – Rubljev 20

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar