Federer pogođen pošastima društvenih mreža: Da sad počinjem karijeru…

Tenis 27. sep. 202110:01
Podeli:
Foto: Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

Rodžer Federer dao je zanimljiv ugao i pogled na društvene mreže, koje kreiraju današnju stvarnost u svim aspektima.

PROČITAJTE JOŠ

Švajcarac na početku karijere nije morao da se bavi društvenim mrežama, ali su one postale stvarnost, svakodnevica, ali i važan deo za korišćenje marketinškog potencijala.

Sa time se neki nose bolje, neki slabije, pa je u žiži Naomi Osaka, koja se borila sa psihičkim problemima.

Sada je Ema Radukanu lansirana u zvezde osvajanjem US Opena.

Imala je 400.000 pratilaca dok nije osvojila US Open, sada ima 1.8 miliona pratilaca i ne zna šta ju je snašlo.

Federer smatra da se danas igrači i igračice suočavaju sa većim pritiskom.

„Da, mislim da je tako. Pratio sam neverovatnu seriju mečeva Eme Radukanu još na Vimbldonu, kao i Naomi poslednjih nekoliko godina. To je neverovatno, obe priče su takve. Ali boli kada vidiš šta se događa i da se ne osećaju dobro zbog svega. Stres je veliki. Ima mnogo toga i do društvenih mreža, u mojih prvih 10 godina nije bilo toga, možda sam imao samo zvanični sajt, onda su u narednih 10 godina društvene mreže bile svuda. Čak i u skladu sa time, treba preispitati situaciju sa medijima. Mislim da sam jedan od sportista koji je imao naviše pres konferencija ikada, i uvek je isto. Uvek“, rekao je Federer za GQ.

On je izneo i jedan predlog.

„Mislim da bi svi trebalo da sednemo, mediji, igrači i organizatori turnira. Da sednemo i kažemo, ‘OK, da vidimo šta je dobro za vas, šta za nas.’ Treba nam revolucija, ili najmanje evolucija ovoga gde smo danas. Mislim da treba da pomognemo, treniramo i budemo mentor mlađim generacijama, daleko više. Ne mogu da zamislim da počinjem karijeru danas sa društvenim mrežama, nemam ideju kako bih se nosio sa time. Na svakih 10 lepih komentara, tu je jedan negativan i naravno, uvek se fokusiraš na taj. To je užasna situacija. I kada se osećam kao da sam pao, znam kako treba da se ponašam pred svetskim medijima. Ali moramo da zapamtimo da su teniseri i ljudska bića, pored toga što su sportisti i profesionalci“, naveo je Federer.

BONUS VIDEO – Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar