Mirka Federer
Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Rodžer Federer je jedan od najvoljenijih igrača na turnirima, gotovo da ne postoji takmičenje gde on nema najveću podršku publike koja prisustvuje mečevima.

Razlog za to je jasan i nema veze sa realnim utiskom, već činjenicom da se na tribinama zaista nalaze „Rodžerovi ljudi“.

PROČITAJTE JOŠ

U javnosti se nedavno pojavila informacija da postoji gomila bogatih Švajcaraca koji kupuju karte za prisustvo turnirima na kojima nastupa Federer.

Dakle, čim on najavi da će nastupiti na nekom od takmičenja, karte planu i završe u rukama njegovih bogatih zemljaka, kojima nije teško da izdvoje novac za najskuplja mesta, samim tim i najbliža, a samim tim i najuticajnija na atmosferu na terenu.

Pročitajte još: Posle Novaka, na udaru i Rodžer

Federer je nedavno rekao da bi mu bilo teško da igra bez navijaća. I bio je iskren.

Federer navijači
Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Pitanje je kako bi se njegova igra razvijala da nema ozbiljan vetar u leđa, na gotovo svakom velikom turniru.

U tom svetlu, javlja se i dilema, šta bi se desilo da, na primer, Novak Đoković ima frenetičnu podršku navijača? Koliko bi titula osvojio?

Imali smo priliku da vidimo kako izgleda kada su tribine pune Srba, na ATP turu održanom u Australiji, gde živi veliki broj srpskih iseljenika, koji su svojim navijanjem sigurno uticali na to da reprezentacija Srbije osvoji trofej.

Pročitajte još: “Finale Novaka i Federera iz 2019. najbolje u istoriji”

Uz sve to, pojedini komentatori su podsetili i na ponašanje Federerove supruge Mirke, nekadašnje teniserke koja je umela ozbiljno da se uključi u mečeve svog muža.

Foto: EPA/FILIP SINGER

Jedan od dramatičnih primera je duel Federera i Stena Vavrinke, u kom je Mirka bila veoma aktivna.

Ona je konstantno dobacivala Vavrinki prilikom servisa, čak ga je nazvala i „plačljivkom“, što nadležni nisu sankcionisali i čak tvrdili „da ništa ne čuju“.

Zamislite samo šta bi se dogodilo da se tako ponaša Novakova supruga Jelena? Ili da bogati Srbi pokupuju sve karte za mečeve, na primer na Vimbldonu?

Teško je to zamisliti, ali bez obzira na sve, Đoković je tokom godina naučio da se bori sa raznoraznim pritiscima, nepravdama i ometanjima, te je sasvim sigurno motivisan da obori Federerov rekord po broju osvojenih Grend slem turnira.

To bi, na kraju krajeva, bila velika kosmička pravda.

Novak
Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare