Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Rodžer Federer ne bi baš da ide da vežba jogu sa Novakom Đokovićem, ali bi zato rado vratio iz penzije nekog od bivših šampiona.

Osvajač 20 grend slem titula je odgovarao na predloge sledbenika na svojoj Tviter stranici.

Tako su Federera na početku pitali, šta bi najradije pristao sada da uradi, tačnije da izabere od ponuđenih odgovora – da ima „Dan u parku sa Marijem i Kirjosom“, „Vežbati jogu sa Novakom Đokovićem“, „Promeniti jedan rezultat u istoriji“ i „Vratiti vašeg omiljenog tenisera iz penzije“.

Federer je izabrao ovo poslednje, a onda je krenulo nagađanje sledbenika ko bi to mogao biti.

Amerikanac Mardi Fiš se uključio u priču, pitavši da li se radi o njemu, ali na njegovu žalost, Švajcarac nije mislio na njega. Fiš mu je odgovorio:

„Ma, mora da sam ja. Toliko puta sam ti dozvolio da me pobediš. Nema na čemu, prijatelju“.

Na svaki predlog koji mu se dopao, Federer je imao odgovor.

Foto: Printscreen/Twitter

„Razmisli da vratiš Pata Raftera kako bi ga konačno pobedio“, bila je sugestija na koju je Federer, koji nijednom nije dobio Australijanca u tri meča, rekao:

„Dobro je da je tako. Srećan sam sa tih 0-3. Volim ga“.

Onda je Rodžer sam otkrio koga bi vratio.

„Jedan od njih definitivno mora da bude Pistol Pit“, mislivši na Samprasa, a vratio bi i Mekinroa uz opasku, „ma mora da se šališ“, po kojoj je Amerikanac bio poznat, iz one čuvene svađe sa sudijom.

Za Lejtona Hjuita je rekao da je „bilo bolno igrati protiv njega“, aludirajući na njegovu sjajnu borbenost i želju da se nikada ne preda.

Federer bi rado vratio i dva velika australijska asa iz ranije ere, Roda Lejvera i Kena Rouzvola.

Za Tima Henmana je rekao da je „volej poslednji put promašio čini mu se 1986. godine“, a rado bi vratio i dve dame, Bili Džin King i Kris Evert.

Naravno, mesta za „povratnike“ bilo bi i za Borisa Bekera, za kog je rekao da je jedan od njegovih dečačkih idola.

Foto: Printscreen/Twitter

Karlos Moja mu se javio rekavši da ga voli i pored skora 0-7, te poručio mu da se čuva, ali ne bi voleo da se na teren vrati njegov sadašnji trener, Ivan Ljubičić.

„Ne hvala, on me je pobedio u Bazelu i Gštadu“, zaključio je šaljivo Federer, koji je očigledno u doba kada se tenis ne igra, nešto aktivniji u komunikaciji sa sledbenicima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar