Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Italijanski teniser Fabio Fonjini opisao je uticaj "velike trojke" na turnirima i rekao da mlađi igrači treba da budu srećni kada ih više ne bude na ATP turu.

Fonjini je tokom karijere „zakačio“ Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera i uglavnom nije mogao sa njima da izađe na kraj.

PROČITAJTE JOŠ:

Fabio je izgubio svih osam mečeva od Novaka, sva četiri od Federera i pobedio je Nadala četiri puta, ali je izgubio 13.

„Igranje sa njima je i blagoslov i kletva. Mlađi momci treba da budu srećni kad jednog dana budu igrali bez ove trojice što sam ja morao celim svojim putem. Kad bih stigao do druge nedelje grend slema već bih bio srećan kao da je polufinale, finale, jer od tog trenutka igraš protiv jednog od njih ili Marija, Del Potra, Vavrinke. Dobra stvar je što sam protiv njih mogao da se takmičim i da živim pored najboljih u istoriji, ali je loše što, da bi uradio nešto valjano, neverovatne stvari moraju da se poklope“, opisao je Fonjini za AS.

On je prethodni šampion mastersa u Monte Karlu iz 2019. pošto izdanje za 2020. godinu nije održano. Pored toga, ima još osam titula i sve su na šljaci. I baš na toj podlozi nije mogao na kraj sa još jednom specijalistom šljakašem.

„David Ferer me je ‘ubijao’. Od njega sam izgubio 11 puta. Pričamo o tome kad se sretnemo. Bio sam blizu petog seta na US Openu. To me je mnogo mučilo, bio sam fizički dobro i prava ‘životinja’, nisam promašivao iza osnovne linije. Bilo je vrlo teško. S Karenjo-Bustom sam imao 0-7 do ATP kupa, iako smo uvek imali tesne mečeve, ali Feru… Njega sam mrzeo“, priznaje Fonjini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar