Novak Đoković Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Po njima, najbolji teniser sveta će osvojiti jedan od četiri najveća trofeja.

Teniska Grend slem sezona zvanično je završena u nedelju trijumfom Novaka Đokovića protiv Danila Medvedeva u finalu US Opena, čime je došao do svoje 24. grend slem titule. Čuveni „ESPN“ već je objavio prognoze osvajača svih grend slemova za narednu godinu.

Pročitajte još

Ono što je mnoge iznenadilo s obzirom na to da je Đoković ove godine osvojio tri grend slema i da je igrao sva četiri finala, te da je i dalje na vrhunskom nivou, jeste da su Novaku „dodelili“ samo jedan grend slem trofej, i to Vimbldon.

Za osvajača Australijan opena veruju da će biti trenutno drugi teniser sveta, Karlos Alkaraz.

i dodaju da je to zbog toga što je opasan na tvrdoj podlozi i zato što će ga poraz u Njujorku dodano motivisati.

Rafaela Nadala vide kao osvajača Rolan Garosa, te dodaju da je on ipak „kralj šljake“ i bez obzira na to kako će fizički biti spreman njegov motiv u Parizu je nemerljiv. Pogotovo što će iz Pariza najverovatnije ići u penziju.

Novaku su dali Vimbldon i svoju odluku objasnili tako što je Srbin uvek favorti tamo, a imaće i poseban motiv zbog poraza u ovogodišnjem finalu. Na kraju, mladu nadu američkog tenisa Bena Šeltona vide kao osvajača US Opena. Najviše zbog ovogodišnjeg polufinala u kom je poražen upravo od Đokovića sa 3:0.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare