Foto: EPA/YOAN VALAT

Endi Mari očekuje da se nevakcinisanim igračima dozvoli dolazak na Australijan open, ali podržava rigorozne mere za njih.

PROČITAJTE JOŠ

Ministar sporta u australijskoj državi Viktorija, Martin Pakula, rekao je u utorak da bi igrači koji planiraju da se takmiče na Australijan openu trebalo da se vakcinišu, kako bi sebi dali najbolje šanse da se takmiče u Melburnu.

Organizacija „Tennis Australia“ odbija da komentariše aranžmane za igrače na osnovu njihovog statusa vakcinacije.

Međutim, očekuje se da će vakcinisani igrači dobiti veću slobodu kretanja i da će moći da zaobiđu obavezni 14-dnevni karantin u Australiji po dolasku, a centralna tema je i dalje Novak Đoković, iako se u javnosti ne zna da li se vakcinisao, jer se o tome nije oglašavao.

Zato su mnogi postavljali pitanje da li će mu biti dozvoljen dolazak u Australiju, kao i ostalim teniserima.

„Koliko razumem, ako niste vakcinisani, i dalje vam je dozvoljeno da igrate, samo će pravila biti drugačija. Možda ćete morati da odete u Australiju nekoliko nedelja ranije od svih ostalih. To je izbor igrača. Ako lokalna vlast to postavi, ja bih to podržao“, rekao je Mari posle poraza od Aleksandra Zvereva u Indijan Velsu.

On razume rigoroznost mera.

„Posebno je Australija bila vrlo, vrlo stroga. Tamošnja javnost morala je izdržati bolnih 18 meseci. Ako će ljudi doći u zemlju i potencijalno rizikovati izbijanje epidemije u svojoj zajednici, to je razumljivo.“

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar