Foto: EPA/YOAN VALAT

Endi Mari očaran je partijom Rodžera Federera, koji je skoro do 1 posle ponoći igrao maraton na Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ

Endiju Mariju su povrede uništile karijere kada je trebalo da bude u zenitu, pa dobro zna kroz kakvu je patnju prošao Federer u poslednjih godinu dana.

Ipak, Marija fascinira takmičarski i pobednički duh Švajcarca, koji je priznao da nije verovao da će vezati četiri meča na Rolan Garosu.

To mu se desilo, sledi 4. kolo protiv Beretinija, a Mari je „skinuo kapu“ velikanu tenisa.

„Nemam ništa protiv ovakvog ishoda meča. Kada vidim Federera u 39. godini da se vraća posle dve operacije kolena, igra pred praznim stadionom u pola 1 noću i ‘loži’ se, to za mene veoma inspirativno“, poručio je Endi Mari.

Federer je posle meča rekao da se čudno oseća, priznavši da bi više voleo da je u ulozi Rafe i Novaka.

„Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama. Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare