Džon Milman
Džon Milman; Foto: Starsrport/Serbia Open

O Srbiji je pričao sa oduševljenjem, izabrao je Beograd pre Barselone, na turniru je napravio senzaciju, a njegov dolazak u našu zemlju je višestruko bitan.

Džon Milman je trenutno 87. igrač planete, ali je privukao veliku pažnju. Vrlo brzo je postao miljenik beogradske publike, a prvi Australijanac u Beogradu nakon deportacije Novaka Đokovića uživao je u svakom trenutku.

PROČITAJTE JOŠ

Milman je čovek vedrog duha, uvek je dobro raspoložen, čak i kada isprva ne izgleda tako. O Srbiji je uvek govorio u superlativima, a ni ovog puta nije odstupio od toga.

Za Nova.rs otkrio je šta je radio u našoj zemlji, ali i zbog čega je odlučio da pre dođe u Beograd (ATP 250) nego u Barselonu (ATP 500).

Objasnio je kako je provodio vreme u Srbiji i šta ga je oduševilo.

„Pre svega želim da kažem da se osećam veoma dobro došlo u Srbiji. Uživam da budem u Srbiji, svi su jako prijateljski nastrojeni prema meni i uživao sam u dobroj hrani takođe. Nisam imao šansu da odem u neki srpski restoran. Ipak, tokom mog poslednjeg dolaska otkrio sam veoma lep i tradicionalni restoran (Di Napoli) gde sam kratko išao na večeru svako veče. Bilo je veoma interesantno videti tvrđavu Kalemegdan. Uživao sam istražujem istoriju gradova i tvrdaša u Srbiji je bila veoma impresivna“, rekao je Milman za Nova.rs.

Australijanac je savladao Dominika Tima sa 6:3, 3:6, 6:4 u prvom kolu turnira u Beogradu. Bila je to jedna od njegovih većih pobeda u karijeri, ali je samo skromno poručio.

„Moram da uzmem (ostvarim) svaku pobedu koju mogu jer je veoma bitno za moje samopouzdanje. Ipak, moram da kažem da je Dominik Tim vrhunski igrač i da smo imali neke teške mečeve u prošlosti koje sam gubio. Dominik se upravo bio vratio nakon pauze zbog povrede i znam koliko je teško ići tim putem dok nisi sto posto spreman. Imao sam tri operacije tokom svoje karijere.“

Džon Milman
Džon Milman; Foto: Starsrport/Serbia Open

Imao je tri teške povrede tokom karijere zbog koje je odsustvovao sa terena od sedam do 13 meseci. Otkriva šta je najbitnije za povratak na teren nakon duge pauze.

„Uopšteno je veoma teško vratiti se nakon duge pauze zbog povrede. Ima mnogo stvari koje se nalaze u vašem umu takođe. Imao sam neugodnu povredu ramena i neki ljudi su mi rekli da se neću vratiti posle te povrede. Imao sam odličnog hirurga i imao sam sreću da je moj tim verovao da ću se vratiti, pa sam uspeo. Podrška i vera su najvažnije stvari.“

Džon Milman
Džon Milman; Foto: Starsrport/Serbia Open

Đorđe Đoković je otkrio da je Milman nakon izdanja Serbia Opena u 2021. godini otišao u njegovu kancelariju da mu se zahvali na svemu. Milman objašnjava zbog čega se odlučio na takav potez.

„Za mene je veoma važno da pokažem malo uvažavanja ljuidma koji stoje iza turnira. Njihov naporan rad čini svakodenvni život naš tenisera lakšim.“

Džon Milman i Miomir Kecmanović
Džon Milman i Miomir Kecmanović; Foto: Starsrport/Serbia Open

Imao je priliku da najpre trenira, a da onda u Beogradu i igra protiv Miomira Kecmanovića. Biranim rečima je govorio o srpskom teniseru (6:4, 7:6(5).

„Stvarno mi se sviđa kada vidim koliko je Miomir uspešan ove godine. On nije samo vrhunski momak, već i neverovatan i talentovan igrač. Otišao je daleko na mastersima u SAD i stigao je do četvrtog kola Australijan opena na početku godine što mu je dalo mnogo samopouzdanja. Udara jake i teške lopte i stvara mnogo vinera tokom igre. Srećan sam zbog Miomirovog napretka i želim mu sve najbolje u nastavku sezone“, završio je Milman za Nova.rs.

BONUS VIDEO Novak Đoković savladao Karaceva na mastersu u Rimu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram