Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Legenda tenisa ponovo pohvalno govorila o najboljima na svetu

Džon Mekinro, nekadašnji teniser i svetski broj jedan, pričao je o članovima „velike trojke“ i poredio ih sa nekadašnjim kolegama.

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac je u razgovoru za „Tajms“ uporedio Novaka Đokovića sa samim sobom, a dao je analizu i Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Rodžer je najlepši igrač tenisa kog sam ikad gledao. On je kao neka savremena verzija Roda Lejvera. Nikada nisam video nekog ko se trudi više od Džimija Konorsa, ali Nadal ga je u tom smislu prevazišao. A Đoković je kao ljudska meta za pikado, to se nekako odnosi i na mene“, kaže Mekinro.

U jednom od ranijih intervjua Mekinro je hvalio i Novakovu mentalnu snagu.

„On je mentalno najsnažniji igrač. Nadal je neko ko se najviše trudi. Mislim da Đoković ne dobija poštovanje koje zaslužuje, on je klasa“, rekao je ranije Mekinro.

Novak i Nadal važe za najveće rivalstvo u teniskoj istoriji, pošto su se sastali čak 59 puta. Mekinro žali što se sa svojim najvećim rivalima nije sastajao više puta.

„To bi svakako bilo bolje i za mene i za moju igru. Ostala je velika rupa. Novak i Nadal su igrali 59 puta, što je ogromna brojka. Borg i ja smo igrali samo 14 puta. Velika šteta“, zaključio je Mekinro.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar