Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od najvećih misterija u svetu tenisa je kada će Nadal rešiti da završi karijeru

Španski teniser Rafael Nadal sve češće ima problema sa povredama, pa ni na Australijan openu ove godine nije mogao da bude na svom vrhuncu, zbog čega je ispao već u drugom kolu od Mekenzija Mekdonalda sa 3:0.

Nadal je u poslednje dve godine sve češće povređen, pa je tako prošle sezone morao da se povuče sa Vimbldona, dok je u 2021. godini propustio gotovo ceo drugi deo sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve češće se priča o tome kada će Nadal otići u penziju, a jasno je da je taj momenat sve bliži. Još pre početka Australijan opena, Rafa je jasno istakao da ne želi da priča o penziji, te da će na vreme obavestiti sve kada donese konačnu odluku.

Aleksandar Zverev je početkom godine imao zanimljivu izjavu u kojoj je rekao da će Nadal završiti karijeru posle ovogodišnjeg Rolan Garosa, koji mu je bez sumnje omiljeni turnir. Španac jeste to demantovao, ali nije nemoguće da se to i obistini.

Proslavljeni teniser, a sada komentator i analitičar „Eurosporta“, Džon Mekinro, pričao je o Rafaelu Nadalu i njegovim planovima u bliskoj budućnosti.

„Ne znam da li je ovo njegova poslednja sezona. Čuo sam totalno različite stvari, prva je da će da se zaustavi na Rolan Garosu, a druga je da će igrati još tri godine. Njegovo telo je preživelo mnogo napora, kao i Novakovo. I Rafa ima dobar tim oko sebe. Biće van terena 6-8 nedelja, mislim da će pokušati da se spremi za sezonu na šljaci. Ne znam koliko je teška njegova povreda, ali povreda kuka može da bude ozbiljna. Pogledajte šta se desilo Mariju. Kuk je znao da pravi probleme mnogima i bila je najteža stvar sa kojom sam i ja morao da se nosim. Teško je reći šta će se desiti, nadam se da će se svi tensieri penzionisati kad budu zdravi, ali Nadal ima 36 godina i njegovo telo je prošlo kroz sito i rešeto“, istakao je Mekinro za Nova.rs.

Nadal je zbog niza povreda morao da menja i način na koji igra, ali do sada nije odustajao i uvek je bio optimističan kad je u pitanju nastavak karijere.

Foto: Greg Wood / AFP / Profimedia

Nakon oporavka od povrede kuka (za šest do osam nedelja), možda ćemo dobiti i konačan odgovor na pitanja da li i koliko još Nadal može da se takmiči na vrhunskom nivou, jer ništa manje od toga Rafa neće prihvatiti.

“O tome mora da odluči igrač. Rafa je osvojio Australiju prošle godine i osvojio je Rolan Garos, jeste da je u drugom delu sezone imao problema sa povredama, ali je i postao otac. Njegove misli su bile van terena, ali to ne znači da on želi da prestane. Sećamo se da je imao problema sa šakom na Rolan Garosu i ovakve stvari su se dešavale i ranije sa njim. Ipak, uspevao je da se vrati i osvoji grend slemove, ko sam ja da kažem kad da prestane? Po onome što ja znam, on još uvek hoće da igra. Nadal treba da igra dokle kod može, ali mislim da će on stati tada kada shvati da više nema šanse da osvoji grend slem”, dodao je Mekinro na pitanje stranog novinara.

Prenosi mečeva na Australijan openu mogu da se gledaju na kanalima televizije Eurosport.

BONUS VIDEO Nadalov prst u oko Novaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar