Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Džim Kurijer, nekada prvi teniser planete, istakao je da bi Novak Đoković mnogo rizikivao ukoliko odluči da ne ode na Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je objasnio da neće javno objaviti (barem ne sada) da li se vakcinisao ili nije, te da je to u potpunosti privatna stvar.

Ipak, to ne sprečava čitavu planetu da spekuliše da li će igrati na Australijan openu (17. – 30. 01. 2022.) jer su organizatori najavili da će svi učesnici morati da budu vakcinisani.

Na pitanje da li će se takmičiti u Melburnu Novak je odgovorio sa kratko „Videćemo“, a Džim Kurijer je pojasnio kako bi Rafael Nadal mogao da napravi prednost u odnosu na srpskog igrača.

„Mislim da će to biti prava raskrsnica za Novaka. Nadal bi imao šansu da osvoji Australijan open, pod uslovom da je zdrav. Tako bi i on imao barem po dva trofeja na svakom grend slemu, kao Novak. Mislim da je mnogo toga na talonu, istorija tenisa je u pitanju“, smatra Kurijer.

Kurijer smatra da će upravo to odrediti nastavak trke za najboljeg igrača svih vremena.

„Za Nadala je pitanje kako će posle svega reagovati njegovo stopalo. Za njega mnogo toga nije išlo kako je želeo od Rolan Garosa. Mislim da je on i dalje favorit tamo, makar za nijansu je tu ispred Novaka, pod uslovom da su obojica zdravi. Novak je favorit na svim ostalim turnirima, svakako na Vimbldonu“, poentirao je Kurijer.

BONUS VIDEO Najbolji poen sa meča Đokovića i Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar