Novak Đoković
Foto: TAnjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Kurijer hvalio Đokovića.

Legendarni bivši teniser, Džim Kurijer, pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta. Divi se Novaku zbog toga što toliko dugo igra na najvišem nivou.

Pročitajte još

Novak je nedavno, na Završnom mastersu u Torinu, uspeo da obezbedi prvo mesto na ATP svetskoj rang listi na kraju godine, a potom i da prođe u polufinale turnira.

„Sam kraj nekih velikih karijera, koje su dugo trajalo, je bilo 36 godina. Prvo pomislim na Andrea Agasija, mog vršnjaka, koji je igrao do sredine 30-ih, ali njegovo telo se ‘raspadalo‘. I dalje je bio sjajan, ali ne toliko pokretan. Novak Đoković ne izgleda kao da posustaje. njegova odbrana je i dalje dobra kao što je uvek i bila“, rekao je Kurijer za „Insajd in“ podkast.

Smatra da je Đoković sve bolji u pojedinim segmentima igre.

„Ove godine njegov forhend i voleji su bolji nego ikada. Forhend iz potrebe u Australiji, a voleji u finalu Sinsinatija protiv Alkarasa su bili vanserijiski. Pronalazi načine da ostane svež i fokusiran i uspeva da prebrodi sve izazove“, zaključio je Amerikanac koji je četvorostruki bivši grend slem šampion. Po dva puta je osvajao Australijan open (1992. i 1993. godine) i Rolan Garos (1991. i 1992. godine).

Đokovića u subotu ne pre 21 čas očekuje polufinalni okršaj u okviru Završnog mastersa protiv Karlosa Alkaraza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar