Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Godine nisu problem, igra je na veoma visokom nivou

Srpski teniser Novak Đoković je pored svih poteškoća ove godine, pre svega na emotivnom planu, uspeo da se plasira u finale Završnog mastersa.

U nedelju će od 19 sati odmeriti snage sa Kasperom Rudom, a Srbinu će to biti osmo finale na Zavrnom mastersu.

Do sada je titulu podizao pet puta, dok je ispred njega Rodžer Federer sa šest trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono po čemu je Đoković jedinstven jeste činjenica da je igrao u finalu u tri različite decenije. Prvo finale Završnog mastersa Novak je igrao 2008. godine kada je savladao Nikolaja Davidenka.

Između 2011. i 2020. godine, Srbin je igrao još u šest finala, a četiri puta je dizao trofej. Ove godine bi mu titula posebno značila, kako bi zaokružio još jednu neverovatnu tenisku sezonu.

Takođe, zanimljivo je da je Novak dobio sva četiri meča na turniru do sada, a u taj-brejkovima ima skor 4-1. Tokom karijere odnos pobeda i poraza u taj-brejkovima mu je 17-5 (77,3%) kada je reč o Završnom mastersu.

To jasno ukazuje na Novakovu mentalnu snagu u ključnim momentima mečeva, a nije isključeno i da ćemo ga protiv Ruda videti u sličnoj situaciji, jer Norvežanin za sada servira odlično.

Novak bi pobedom u finalu pretekao Federera i po još jendom parametru. Naime, Švajcarac je trenutno najstariji osvajač Završnog mastersa, pošto je u trenutku podizanja titule 2011. godine ima 30 godina i tri meseca.

Nakon toga svi osjavači su bili mlađi, a sada Novak može da sa 35 godina i pet meseci obori rekord i ispiše nove stranice istorije.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar