Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Dva meča, dva teška rivala, Srbin oba puta izašao kao pobednik i to prvi put još od Rodžers kupa 2021.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb mastersa u Madridu pošto je u kvalifikacijama savladao Roberta Karbaljes Baenju u dva seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Lajović je trijumfovao sa 6:3 i 6:2 za sat i 18 minuta, pa je posle Francuza Adrijana Manarina, arhiviran i Španac, stoti teniser na ATP listi.

Dušan je postao četvrti srpski teniser u glavnom žrebu mastersa u Madridu, uz Miomira Kecmanovića, Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića.

Lajović je gotovo perfektno servirao i teško je setiti se kada je bio precizniji iz početnog udarca, pošto je prosečno ubacivao devet od deset prvih servisa.

Rivalu nije dopuštao brejkove, mada je Karbaljes Baenja prvi set počeo jednom. Kada je nije iskoristio, Lajović je brejkom otišao na 3:1.

Od tog trenutka je još jednom umalo poklekao, u devetom gemu, kada je spasao treću brejk priliku za Španca i poveo sa 1:0.

U ranoj fazi drugog seta, Lajović je pritisnuo rivala, uzeo mu je gem za 3:2, potom je duplirao brejk u sedmom gemu za 5:2, dok je on ređao asove i bio stopostotan u gemovima na svoj servis (9/9) do kraja meča.

BONUS VIDEO: Pobeda Miomira Kecmanovića, izbacio je šampiona Indijan Velsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar