Foto: Tanjug/(AP Photo/Hamish Blair)

Mikalis Pervolarakis, grčki teniser, dobio je pozitivan nalaz na koronavirus samo dan nakon što je napustio Australiju zbog odlaska u Južnoafričku Republiku.

Pervolarakis je u singlu najviše stigao do 409. mesta na svetu, u ponedeljak pre leta je dobio negativan test na koronavirus, pre nego što je odletelo u utorak. Tada je u kafiću na aerodromu radila jedna osoba koja je dobila pozitivan nalaz, a upravo zbog nje je usledio i petodnevni karantin koja je propisala Vlada Viktorije.

PROČITAJTE JOŠ

Grčki igrač se ranije takmičio u ATP kupu kada je bio dubl partner Stefanosu Cicipasu.

Nakon jednog dana u Johanesburgu je dobio pozitivan nalaz, a pretpostavlja se da se zarazio u Dohi na putu ka Južnoafričkoj Republici.

„Samo da pojasnim stvari… Dobio sam negativan test u Melburnu pre odlaska i sestra mi je rekla da sam virus verovatno uhvatio u avionu ili na mojoj pauzi u Dohi. Nemam nikakve simptome i odradiću karantin u jednoj zgradi u Potšefstrumu. Nisam osoba koja se žali, ali osećam da moram da izrazim nezadovoljstvo sa uslovima koji su ovde“, napisao je Pervolarakis.

Oglasio se povodom ovog slučaja i Kreg Tili, direktor Australijan opena, koji je saopštio da očekuje „da se sve odvija kao normalno“.

„Dobra vest je što je ovde testiran negativan i kada je otišao dobio je pozitivan nalaz. Proveo je dosta vremena u putu i putovao je kroz neka žarišta u svetu (Doha i Južnoafrička Republika) i velike su šanse da je u nekom od njih uhvatio virus. Najbitnije je da je dobio negativan nalaz i da je napustio zemlju. Nastavićemo sasvim normalno. Prošli smo kroz normalne procedure koje obično radimo i dobili savet od Ministarstva zdravlja, ako traže od nas da testiramo više ljudi uradićemo to, ali ne postoji nikakve indikacije da će se to desiti“, rekao je Tili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar