Žeremi Šardi; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Francuski teniski veteran, Žeremi Šardi, odustao je od nastavka sezone posle nuspojava na vakcinu protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Od primanja vakcine, između Olimpijskih igara i US Opena, imao sam probleme, koji su se ređali u nizu. Odjednom, nisam mogao da treniram, nisam mogao da igram“, rekao je 34-godišnji Šardi.

On je trenutno 73. igrač sveta, objasnio je da je imao velike bolove koji su obuhvatali celo telo, kad god je želeo da dođe do malo većeg fizičkog napora.

„Išao sam kod dvojice doktora, uradio sam testove i sada preostaje da malo više brinem o sebi, nadam se da u budućnosti neću imati problem da se vratim, želim da budem na terenu što je pre moguće, ali i dalje imam zdravstvene probleme“, naveo je Šardi.

On je odustao od učešća na turnirima do kraja sezone.

Vakcina već dugo izaziva brojne debate u svetu tenisa, Novak Đoković bio je na udaru kritika zbog svojih stavova, poslednji se oglasio Stefanos Cicipas.

„Svi imamo prava da radimo šta mislimo da je ispravno. Niko ne može da ide sa tom vakcinom i natera me da je primim. Ako neko želi da se zaštiti vakcinom, u redu, nisam protiv, ali ja imam manje od 25 godina i ne verujem da je ova vakcina ispitana. Čak smatram da je dobro da se mlađi ljudi zaraze, jer ćemo tako steći prirodni imunitet. Ne vidim tu ništa loše. Kao što sam ranije rekao, ona nije obavezna, svako će odlučiti za sebe. Verovatno će doći vreme kada nam neće dati mnogo izbora, ali dotle želim da vidim bolju verziju vakcine, ona koja će imati više pluseva od minusa“, poručio je nedavno Cicipas.

Sada je pak poručio da će se vakcinisati, kako bi imao potpunu slobodu kretanja.

„Vakcinisaću se ove godine kako bih mogao da idem u restorane i prodavnice. Podržavam sve one koji žele da se vakcinišu. Moje mišljenje nije baš najbolje kada je u pitanju medicina. Mnogo sam bolji u tenisu“, rekao je za „Antena TV“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)