Dominik Tim Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Austrijski teniser Dominik Tim nije siguran hoće li igrati na US Openu, pošto se još uvek postepeno rehabilituje od povrede ruke.

Tim je povredio zglob na turniru u Majorki, zbog čega je morao da preda meč Adrijanu Manarinu. Zbog te povrede propustio je Vimbldon, između ostalih turnira, a ispostavilo se da je povreda nešto teža nego što je isprva delovalo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Cilj mi je svakako da budem spreman za Njujork, ali biće to vrlo, vrlo tesno. Svakog dana nešto može da se promeni, ali nadam se da ću moći da igram. Šanse nisu velike, jer nemam mečeva u rukama, ali biće sjajno ako budem tamo“, rekao je Tim za O3.

On će u Njujorku moći da brani trofej osvojen prošle godine, što mu je ujedno bio i prvi iz reda grend slemova.

„Bio sam u poslednje vreme u stanju da radim sve što nije opterećivalo ručni zglob, ali nije mi bilo dozvoljeno da igram tom rukom. Igrao sam levom rukom, radi na jačanju gornjeg dela tela, ramenima. Ne znam dovoljno sebe, ne mogu da kažem kada ću igrati. Niko ne može. Zavisi od procesa zarastanja, kako reagujem na prvi problem. To se može reći tek naknadno“, dodao je Tim.

Dominik će imati još nekoliko pregleda magnetnom rezonancom, ali će i dalje probati da uz što manje rizika napreduje i oporavlja ruku.

Podsećamo, US Open, poslednji grend slem u sezoni počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra. Na njemu će Novak Đoković probati da osvoji „kalendarski slem“. Srbin je do sada uzeo prva tri najveća turnira.

BONUS VIDEO: Đoković u poseti piramidama u Visokom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar